Acasă Locale Stiri Satu Mare Andrzej Duda a câștigat alegerile prezidențiale din Polonia cu 51,55% din voturi

Andrzej Duda a câștigat alegerile prezidențiale din Polonia cu 51,55% din voturi

andrzej-duda

Conservatorul Andrzej Duda a câștigat alegerile prezidențiale care au avut loc duminică în Polonia cu 51,55% din voturi, a anunțat luni Comisia Electorală, citată de televiziunea poloneză în pagina electronică.

Andrzej Duda, în vârstă de 43 de ani, a devenit noul șef de stat al Poloniei după ce l-a învins în al doilea tur pe președintele în exercițiu Bronislaw Komorowski.

Duda a fost ales cu 51,55% din voturi, în timp ce Komorowski, în vârstă de 62 de ani, a obținut 48,45% din sufragii, potrivit TVP.info.

Rata participării la vot a fost de 55,34%.

Victoria lui Duda marchează primul succes electoral major în decurs de aproape un deceniu pentru partidul său, Lege și Justiție. Acesta este apropiat de Biserica Catolică, conservator din punct de vedere social și piețele îl văd ca fiind mai puțin prietenos pentru afaceri decât Platforma Civică aflată la guvernare.

Duda, un eurosceptic moderat, a activat în calitate de consilier juridic al fostului președinte conservator Lech Kaczynski, de adjunct al ministrului de Justiție și a fost membru al Parlamentului polonez, iar în prezent este eurodeputat.

Președintele Poloniei are puteri limitate, dar este comandantul suprem al forțelor armate și poate respinge noile legi.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente