sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smAngajații de la Finanțe din Satu Mare au făcut protest

Angajații de la Finanțe din Satu Mare au făcut protest

Potrivit informațiilor portalsm, vineri, 11.08.2023, a fost protest la Finanțe, în municipiul Satu Mare. Angajații se opun eliminării posturilor și reducerii de venituri, iar protestele au loc în mai multe județe din țară.

Angajaţii din direcţiile financiare din mai multe judeţe protestează faţă de prevederile ordonanţei de reducere a cheltuielilor pregătită de Guvern. Se protestează la Ploieşti, Piatra-Neamţ, Satu Mare, Botoşani, Timişoara, Vrancea, Bacău, Craiova, Buzău, Iaşi, Constanţa, Galati, Teleorman, Botoşani. În municipiul Satu Mare, zeci de angajați s-au adunat, vineri, 11 august, în fața Administrației Județene a Finanțelor Publice.

Finanţiştii au anunţat că declanşează protestele în întreaga ţară, în urma apariţiei proiectului Ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare, care conţine prevederi referitoare la:

  • Plafonarea sporului de conditii vatamatoare la 1000 de lei;
  • Indemnizatia de hrana nu se mai acorda celor cu venitul brut peste 10.000 lei;
  • Voucherele de vacanta nu se mai acorda celor cu venitul brut peste 10.000 lei;
  • Anularea posturilor vacante;
  • Desfiintarea biroului si functiei de sef birou;
  • Normative personal: 10 functii de executie pt serviciu, 20 functii de executie pt directie, 40 functii de executie pt directie generala.

Sindicaliștii susţin că, dacă ar fi aprobat în forma actuală, proiectul de OUG ar duce la diminuarea veniturilor cu 700 de lei (pe medie) şi la pierderea locurilor de muncă.

Această solicitare se adaugă celorlalte 2 revendicări specifice, respectiv:

  • Egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată pe fiecare funcţie, grad profesional şi gradaţie în cadul sistemului fiscal;
  • Introducerea în noua lege a salarizării a familiei ocupaţionale ”finanţe” şi a unei grile de salarizare corespunzătoare complexităţii activităţii desfăşurate.

În data de 22 august 2023, între orele 8,30-10,30, sindicaliştii vor organiza protest cu încetarea lucrului, în faţa tuturor sediilor instituţiilor din cadrul sistemului fiscal: DGRFP, AJFP, Direcţii/birouri vamale, direcţii antifraudă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente