miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăsusAntonescu: Eșecul de la europarlamentare a fost asumat doar de PNL

Antonescu: Eșecul de la europarlamentare a fost asumat doar de PNL

Președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că dintre toate partidele PNL a fost singurul care a asumat eșecul de la europarlamentare, afirmând că atât PSD, cât și PMP au obținut mai puține voturi decât estimaseră, iar votul pentru Mircea Diaconu a fost unul antisistem.

Antonescu a evitat să răspundă în momentul în care a fost întrebat dacă intenționează să candideze la congresul extraordinar al PNL.

„Nu-mi pun problema asta, acuma. Pe mine mă interesează ca în acest moment toate pregătirile pentru congresul extraordinar să decurgă conform Statutului, ca partidul să depășească un moment care are dificultatea lui”, a declarat Antonescu.

El a precizat că PNL este singurul partid care a asumat eșecul din alegerile europarlamentare, având în vedere că toate partidele și jucătorii politici au suferit un eșec.

„Probabil că cel mai mic eșec a fost suferit de PDL, pentru că PSD, să fim serioși, s-a situat mult sub așteptările sale, iar asta e și mai grav pentru ei, dacă în alegeri în care au avut toate avantajele de partea lor, și care au fost alegeri totuși cu participare relativ redusă în comparație cu prezidențialele ei nu au putut obține decât 37%, de nici 2 milioane de voturi, sigur că prezidențialele se anunță grele și pentru ei”, a afirmat Antonescu.

Liderul demisionar al PNL a afirmat că în cazul PMP a fost vorba de un scor mic, având în vedere implicarea semnificativă a președintelui Traian Băsescu în favoarea acestuia.

În cazul lui Mircea Diaconu, el a afirmat că este vorba de un vot antisistem, deoarece „a apărut perfect victima sistemului, victima statului, victima partidelor, victima politicienilor”. „Votul din fericire acuma s-a dus la Mircea Diaconu, nu s-a dus la România Mare sau alte partide”, a mai spus Antonescu.

Antonescu: Ponta și PSD sunt în degradare accelerată, parlamentarii lor au deja și botniță

Președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că premierul Victor Ponta și PSD se află într-o degradare accelerată, întrucât la moțiunea de cenzură nu și-au lăsat propriii parlamentari să vorbească în favoarea Guvernului, lucru fără precedent, chiar în guvernarea PDL.

„Astăzi, pentru prima dată, un prim-ministru din 1990 până azi, un lucru pe care nu l-au făcut nici Văcăroiu, pe care nu l-a făcut nici Boc, pe care nu l-a făcut nici un alt prim-ministru al României, când primul ministru a venit și ne-a spus că nu dorește astăzi să se joace de-a moțiunea, că dânsul e obosit, că dânsul e om serios, are alte treburi și că nu dorește să dezbată această moțiune”, a spus Antonescu.

El a amintit faptul că Ponta era „extrem de caustic” atunci când se afla în opoziție, iar PDL nu-și mai lăsa deputații să mai iasă din bănci, să-și exprime votul.

„Păi azi am văzut pe cei din PSD care, pe deasupra, au ajuns deja și cu botniță, nu mai au voie să vorbească, nici măcar în apărarea propriului Guvern. (…) E un semn de degradare accelerată a lui Ponta și a PSD”, a mai spus Antonescu.

Moțiunea de cenzură a opoziției nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată, înregistrându-se 176 de voturi „pentru” și 19 „împotrivă”, în condițiile în care ar fi fost necesare minimum 286 de voturi „pentru”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente