joi, iunie 20, 2024
AcasăLocaleNationaleAntonescu spune că nu a discutat cu Ponta despre candidatul la prezidențiale

Antonescu spune că nu a discutat cu Ponta despre candidatul la prezidențiale

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru „Gândul”, că subiectul candidatului USL pentru prezidențiale nu a fost atins, marți, în discuția avută cu premierul Victor Ponta, liberalul adăugând: „Doar nu o să intru într-o nouă divergență cu premierul când spune că ne-am împăcat”.

Antonescu a declarat că subiectul candidatului USL pentru prezidențiale nu a fost atins în discuția telefonică pe care a avut-o marți cu premierul Ponta, ci au vorbit doar despre agenda parlamentară.

„Nu am discutat pe acest subiect astăzi (n.r – candidatul la prezidențiale), am discutat doar despre agenda parlamentară. Cred că lucrurile sunt reașezate în normal după aceste declarații, putem să depășim momentul și să mergem înainte. Sunt de acord cu premierul, doar nu o să intru într-o nouă divergență cu premierul când spune că ne-am împăcat. Noi am formulat această poziție că sunt candidatul USL și nu ne întrebăm unii pe alții în fiecare zi. Eu nu am ieșit nicio secundă din acest protocol, nu am refuzat, revenit, clarificările nu trebuiau să vină din partea mea și trebuiau să vină din partea celor din PSD și lucrurile sunt foarte clare”, a spus, pentru „Gândul”, Antonescu. Potrivit acestuia, discuția a durat foarte puțin.

Liberalul a precizat că nu este vorba „de ceartă sau de împăcare”.

„Eu consider că nu este vorba de ceartă sau de împăcare, sunt lucruri pe care le-am spus public. Astăzi am avut o discuție telefonică înainte de a părăsi eu țara în legătură cu deciziile de urmat în cele două Camere legată de Comisia comună privind Roșia Montană. Au fost discuții care au decurs cum au decurs în toată această perioadă și ne-am despărțit în condițiile de funcționare normală. Coaliția merge mai departe, guvernarea merge mai departe, toate obiectivele din protocolul USL sunt în picioare și sper că momentul confuziilor a trecut”, a spus pentru Gândul președintele PNL.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunțat că a discutat în cursul zilei de marți cu președintele PNL, Crin Antonescu, și că s-a „împăcat” cu acesta, iar orice dispută va fi păstrată în viitor într-un cadru privat.

„Ne-am împăcat. Am vorbit cu dânsul – a trebuit să plece în Elveția, avea o vizită programată – am vorbit, air azi în Parlament s-a văzut foarte clar că majoritatea USL funcționează foarte bine, ca și până acum. În ceea ce mă privește – și sunt convins că și Crin va face la fel – orice dispută sau neînțelegere o păstrăm în cadru privat”, a spus Ponta.

El a precizat că Antonescu rămâne candidatul USL la alegerile prezidențiale, în condițiile în care PSD și-a respectat întotdeauna toate acordurile astfel că nu s-a pus problema nici de această dată de o modificare în acest sens.

Anterior, Ponta a asigurat că românii nu vor mai auzi din partea sa nicio declarație care să genereze tensiune în USL, argumentând că stabilitatea guvernării până în 2016 este mai importantă și adăugând că el personal va avea grijă „să fie pace”.

În ultima săptămână, liderii PNL și PSD, înfrunte cu Crin Antonescu și Victor Ponta, au lansat o serie de acuzații publice reciproce, vorbind inclusiv de riscul ruperii USL și al căderii Guvernului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente