Acasă Locale Stiri Satu Mare Aparat de radio terapie la Satu Mare

Aparat de radio terapie la Satu Mare

aparat_radioterapie_13838600

Spitalul Județean Satu Mare a fost cuprins într-un proiect al Ministerului Sănătății, în cadrul căruia va fi dotat cu un aparat modern de radioterapie. Anunțul a fost făcut azi, 16 ianuarie, de către directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Dan Cojoc.

Potrivit celor declarate de șeful DSP Satu Mare, aparatul este necesar pentru tratarea bolnavilor de cancer din județ. Totodată, acesta a ținut să precizeze că dotarea spitalului cu un asemenea aparat se datorează în primul rând bunei colaborări dintre Consiliul Județean și Instituția Prefectului, cele două instituții făcând demersurile necesare pentru ca județul nostru să fie inclus pe lista Ministerului Sănătății.

În cadrul proiectului Consiliul Județean va suporta cheltuielile pentru asigurarea spațiului.
De asemenea, Cojoc spune că sunt doi medici din Baia Mare care vor veni la Satu Mare să lucreze cu acest aparat. ”În echipă, alături de medici vor fi asistenți medicali dar și tehnicieni care se vor ocupa de întreținerea aparatului”, spune Cojoc.

În luarea de cuvânt, managerul Spitalului Județean de Urgențe (SJU) Satu Mare, Erica Venemozer, a declarat că în decurs de câteva luni după stabilirea echipei va fi organizată licitația pentru achiziționarea aparatului de radioterapie. Aparatul va fi montat într-un spațiu din curtea interioară a Spitalului Vechi.

De fapt, va fi construit un buncăr după cerințele firmei care va furniza aparatul. Venemozer spune că aparatul de radioterapie despre care este vorba este în valoare de aproximativ 6 milioane de euro. Montarea aparatului durează aproximativ șase luni. „Eu cred că într-un an și jumătate aparatul va fi funcțional la Satu Mare”, a subliniat managerul SJU Satu Mare.

Potrivit datelor furnizate în cadrul ședinței de azi, în județul nostru sunt aproximativ 8.700 de bolnavi care necesită tratament prin radioterapie. Pentru a se trata, în prezent aceștia se deplasează la Cluj sau Debrecen (Ungaria), însă termenii de programare ajung la 3-6 luni.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente