Acasă Locale Stiri Satu Mare APIA: Fermierii mai au o lună ca să depună cererile pentru subvenții

APIA: Fermierii mai au o lună ca să depună cererile pentru subvenții

APIA Satu Mare

Fermierii sătmăreni mai au la dispoziție aproximativ o lună pentru depunerea cererilor privind subvențiile europene, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare. Termenul limită până la care pot fi depuse aceste cereri este 15 iunie iar fermierii sunt rugați să se prezinte din timp pentru a se evita aglomerația.

Dacă anul trecut au fost depuse 21.400 de cereri, în acest an, până în prezent, au fost depuse doar 3.300 de cereri la APIA, respectiv 14% dintre fermierii sătmăreni.

Potrivit directorului APIA Satu Mare, Gabriel Leș, fermierii sătmăreni mai au la dispoziție circa 32 de zile lucrătoare în care mai pot depune cererile, recomandându-le să respecte programările ca să nu ajungă la riscul de a pierde subvențiile.

„Le recomand tuturor fermierilor să respecte programările pentru că altfel riscă să nu mai poată fi preluat dosarul pentru subvenții. În data de 15 iunie, ora zero, soft-ul, coordonat de la București, se va închide. Degeaba voi avea în instituție o sută de fermieri că nu o să mai putem face nimic. Până în 15 iunie trebuie să fie introduse toate datele. Față de altă dată, în acest an nu mai avem o perioadă în care se mai pot depune cereri cu penalizări”, a declarat Gabriel Leș.

Mai mult, directorul a precizat că eventualele modificări se pot face și după data de 15 iunie, însă cu o penalizare la plata subvențiilor pe anul 2015.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente