29.8 C
New York City
duminică, iulie 3, 2022
AcasăEconomico-socialSocialArdudenii au trimis la Cernăuți ajutoare în valoare de 15.000 de euro

Ardudenii au trimis la Cernăuți ajutoare în valoare de 15.000 de euro

Miercuri, 30 martie 2022, ardudenii au trimis ajutoare umanitare românilor din Cernăuți. Transportul organizat de Primăria Orașului Ardud a conținut alimente neperisabile, produse de igienă, un generator capabil să susțină un spital, saci de dormit, medicamente, saltele și aeroterme.


„“Mulțumesc, fraților!”, cu aceste cuvinte ne-au întâmpinat românii din Cernăuți, Ucraina, după ce miercuri, un transport umanitar substanțial de bunuri și produse obținute prin donație de la ardudenii inimoși și de la Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, transport evaluat la suma de 15.000€, a ajuns din partea Ardudului la comunitatea românească din Cernăuți, Bucovina noastră de Nord, azi Ucraina. Nedreptățiți de istorie, românii de aici sunt acum, alături de ucrainieni, victimele unui conflict armat absurd și au nevoie de sprijin, de încurajare și de o mâna întinsă din partea patriei mamă”, transmite Primăria orașului Ardud.

Medicamentele și consumabilele medicale, în valoare de 8000 €, atât de necesare și tot mai greu de obținut în Ucraina, au ajuns la Spitalul Regional Cernăuți, acolo unde au fost preluate de chirurgul român dr. Gyrla Ion.

Restul ajutorului umanitar obținut sub formă de donație de bunuri și produse de către Primăria Ardud, s-a împărțit între localitatea Horbova, lângă Cernăuți, localitate care număra peste 2500 de români și unde primarul găzduiește momentan câteva sute de refugiați ucrainieni, și Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Tradiției Românești, a cărui sediu s-a transformat în punct de întrajutorare a refugiaților.

Mulțumiri deosebite se îndreaptă spre dl Iurie Levcic, bastion al identității românești din Ucraina, spre Organizația Studenților Mediciniști din Cluj Napoca și spre viitorul medic pediatru Sara Berci, precum și spre firma de transport SMS Trans”, a mai transmis Primăria Ardud.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente