duminică, decembrie 3, 2023
AcasăEconomico-socialAsociația ”Acces La Viitor” anunță lansarea a două proiecte educaționale

Asociația ”Acces La Viitor” anunță lansarea a două proiecte educaționale

Asociația ”Acces La Viitor” Satu Mare anunță lansarea a două ediții de proiecte educaționale: ,,1st JOB  – Cariere Express pentru Liceenii Sătmăreni” și ,,EcoSalvatorii, EcoPlantează!”.

35 de unități școlare, 150 de cadre didactice și peste 2.500 de elevi din județul Satu Mare sunt angrenați în cele două campanii ce au ca rol orientarea profesională a liceenilor, pe de-o parte, și formarea unui caracter ecoprotectiv de cealaltă parte.

Alături de partenerii de proiect: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Shopping Satu Mare asociația dorește să ofere tinerilor sătmăreni, de +16 ani, un start bun în viață dându-le șansa de a fi activi în vacanța de vară, oferidu-le posibilitatea de a alege un job de vară, experiența unui stagiu de practică, cursuri de calificare sau continuarea studiilor universitare și tuturor copiilor sătmăreni statutul de EcoSalvatori.

Alături de coordonatorii lor, cadre didactice și sub îndrumarea Liderilor EcoSalvatori, aceștia vor desfășura mai multe activități cu profil ecologic care să-i reconecteze cu natura și să-i formeze ca viitori Gardieni ai Mediului Înconjurător.

Ce face asociația pentru ei?

Ambele proiecte urmează același tipar: de informare, formare și aplicare. Prima etapă se realizează prin intermediul școlilor înscrise în proiect, respectiv a colaboratorilor, a cadrelor didactice, urmând ca următorul stadiu să se desfășoare sub îndrmarea voluntarilor Asociației Acces La Viiitor, pe platforma online dedicată activităților de proiect în grupurile de pe Facebook: #1st JOB și #EcoSalvatorii. La final, ne întâlnim la Shopping City Satu Mare unde:

  • în 12 mai are loc ,, 1st JOB  – Cariere Express pentru Liceenii Sătmăreni” un târg de oportunități de carieră pentru liceenii sătmăreni pe trei profile de ofertare: Job (locuri de muncă sezoniere sau stagii de practică); Edu (oferte educaționale ale Universităților) și Skill (oferte de cursuri de calificare) și un seminar susținut de Speakeri Motivaționali, Traineri și Mentori.
  • în 10 iunie 2023 va fi celebrată Ziua Mediului alături de EcoSalvatori într-o paradă a EcoPălăriilor.

Ce poate face comunitatea: 

Să îi susțină și să vină alături ei. Cei ce vor să își aducă oferta la #1stJOB sunt așteptați până în 12.05.2023 să se înscrie la [email protected]. Participarea este gratuită, transmit organizatorii Asociației ”Acces la viitor”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente