miercuri, iunie 7, 2023
AcasăEconomico-socialNationalAu fost schimbați din funcție directorii răspunzători de activitatea Carierei Jilţ Sud

Au fost schimbați din funcție directorii răspunzători de activitatea Carierei Jilţ Sud

În urma accidentului de la Complexul Energetic Oltenia, în care au murit trei oameni, premierul a socilitat ministrului Energiei să facă verificări și să ia măsuri. Șeful executivului a cerut ca până săptămâna viitoare să fie prezentate primele concluzii.

Doi directori direct răspunzători de activitatea Carierei Jilț Sud au demisionat. Totodată, o comisie stabilită de Inspecția Muncii va face o cercetare separată, scrie Digi24.

Nicolae Ciucă a transmis condoleanţe familiilor celor trei muncitori care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului.

„Ieri, din păcate, a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia. Şi-au pierdut viaţa trei muncitori în cariera de la Jilţ. Doresc să transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune familiilor celor trei muncitori şi, desigur, acelor care au fost răniţi. Încă din primul moment am decis ca autorităţile să se deplaseze la faţa locului. Am transmis ministrului Energiei să se deplaseze urgent în judeţul Gorj şi să facă analiză şi să ia primele măsuri la faţa locului.

În acest moment, atât Ministerul Energiei, cât şi Ministerul Muncii, prin Inspecţia Muncii, vor continua activitatea de verificare şi cercetare a cauzelor producerii accidentului şi până săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, îmi veţi prezenta primele date şi concluzii, cu măsuri concrete, măsuri atât împotriva celor care se fac vinovaţi de producerea accidentului, cât şi măsuri concrete pentru ceea ce înseamnă îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a spus premierul în debutul şedinţei de guvern.

Complexul Energetic Oltenia a anunţat, miercuri dimineaţă, schimbarea din funcţie a directorilor direct răspunzători, pe cale ierarhică, de activitatea Carierei Jilţ Sud, unde marţi a avut loc un accident în urma căruia trei persoane au decedat şi alte 10 au fost rănite.

Sursa: Digi24

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente