luni, iunie 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareAu început înscrierile pentru învățământul din Poliție

Au început înscrierile pentru învățământul din Poliție

Poliția Română informează că au început înscrierile în instituțiile de învățământ proprii și subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum și în instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații.

Numărul de locuri alocat instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne:

a) Academia de Poliție „ Alexandru Ioan-Cuza” București:
1. Specializarea „Drept” – 40 de locuri;
2. Specializarea „Ordine și Siguranță Publică”-forma de învățământ ZI – 255 de locuri din care 15 locuri pentru minorități (7 locuri pentru rromi, 5 locuri pentru maghiari și 3 pentru alte minorități).

b) Școala de Agenți de Poliție „ Vasile Lascăr” Câmpina – 500 de locuri din care 15 locuri pentru minorități( 10 locuri pentru romi, 5 locuri pentru alte minorități);

c) Școala de Agenți de poliție „Septimiu Mureșan” Cluj–Napoca – 125 de locuri din care 15 locuri pentru minorități respectiv(6 locuri pentru romi, 9 locuri pentru alte minorități );

d) locurile alocate M.A.I. la instituțiile de învățământ ale M.Ap.N. și S.R.I:
• Învățământ superior – studii universitare de licență:
– Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – Sibiu – 33 de locuri;
– Academia Tehnică Militară – 18 de locuri;
– Institutul Medico – Militar – 15 de locuri;
– Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București – 10 locuri.

• Învățământ postliceal (maiștri militari):

– Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”- Pitești – 17 de locuri;

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare efectuează și recrutarea candidaților pentru programul de studii univeritare de licență „drept”organizat la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”pentru locurile: Departamentul de Informații și Protecție Internă(20 locuri), Inspectoratul General pentru Imigrări (15 locuri), Direcția Generală Pașapoarte (15 locuri), Serviciul de Protecție și Pază(6 locuri), Direcția Generală Logistică (1 loc), Direcția Regim Permise de Conducere și înmatriculare a Vehiculelor (6 locuri), Centrul Național S.I.S(1 loc).

Un aspect important apărut în condițiile de recrutare este modificarea criteriul de înălțime respectiv, 1,65 m bărbați și 1,60 m femei.

Recrutarea candidaților pentru admiterea la instituțiile de învățământ ale M.A.I. se realizează în raport de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate.

Cererile de înscriere la concursul de admitere în instituțiile de învățământ superior precum și pentru Școala Postliceală M.A.P.N pot fi primite de către structura de resurse umane din cadrul I.P.J. Satu Mare până la data de 02.06.2014.

Pentru școlile de agenți de poliție, înscrierea se face până la data de 14.08.2014.

Perioadele de desfășurare, tematica și bibliografia pentru concursul de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații pot fi obținute de pe site-ul acestor instituții.

Înscrierile se fac la Sediul Inspectoratului de Poliție Satu Mare , strada A.I.Cuza nr. 5/A, în zilele lucrătoare , între orele 09,00-13,00 .
Informații suplimentare privind locurile propuse , condițiile și documentele de înscriere necesare pentru întocmirea dosarelor de candidat pot fi obținute de la Serviciul Resurse Umane , telefon 0261-807777 interior 20230 sau 20011 și pe site-urile htpp://sm.politiaromana.ro, www. academiadepolitie.ro, www.scoalapolitie.ro, www.scoalapolcj.ro .

 

2 COMENTARII

  1. Cel mai sigur loc de munca pe care il poti avea dupa ce iesi de pe bancile facultatii cu satisfactiile cele mai mari de realizare!!

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente