Acasă Locale Stiri Satu Mare Au început procedurile pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare

Au început procedurile pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare

Au început procedurile de achiziții publice pentru primele 5 contracte de investiții în infrastructura de apă și canalizare din județul Satu Mare. Acestea au fost deja publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar alte 2 contracte sunt în pregătire.

Au fost publicate în SEAP contracte pentru servicii de asistență tehnică pentru managementul proiectului și pentru supervizarea lucrărilor din cadrul proiectului. De asemenea, a început procedura de achiziție privind încheierea contractelor pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă în Tarna Mare și a sistemului de canalizare din clusterele Tarna Mare și Batarci. Extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în Valea Vinului și Culciu, precum și construcția stațiilor de epurare din localitățile Bătarci, Tîrșolț și Orașu Nou, sunt alte 2 contracte în achiziție.

Sunt în pregătire 2 contracte care vor intra în procedura de achiziție: extinderea sistemului de alimentare cu apă din zona Halmeu, Turț și a sistemului de canalizare din clusterul Turulung și aglomerările Turț, precum și construcția, extinderea și reabilitarea facilităților de captare, tratare, înmagazinare și pompare apă în localitățile Halmeu, Turț, Tarna Mare, Târșolț, Huta Certeze și Negrești-Oaș.

Aceste contracte fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare – regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”. Proiectul în valoare de 1.202.948.260 de lei, prevede realizarea rețelei de apă și canalizare în 34 de unități administrative ale județului, pe o lungime de 1015 km – rețeaua de apă (435 km) și canalizare (580 km).

În Adunarea Generală a Asociaților (AGA) din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii în sectorul de apă și apă uzată, desfășurată miercuri, 26 februarie 2020, membrii AGA au fost informați asupra stadiului implementării proiectelor finanțate din fonduri europene.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente