Acasă Sport Au trecut 21 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan

Au trecut 21 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan

Astăzi se împlinesc 21 de ani de la moartea uniciului căpitan – Cătălin Hîldan. În această zi încărcată de tristețe, clubul la care s-a consacrat, Dinamo București, a transmis pe Facebook următorul mesaj:

”5 octombrie, ziua în care l-am pierdut pentru totdeauna pe CĂTĂLIN HÎLDAN. Căpitanul și sufletul dinamoviștilor a plecat dintre noi, în tricoul alb-roșu, în acel octombrie negru al anului 2000. De-atunci au trecut 21 de ani în care spiritul lui CĂTĂLIN HÎLDAN ne-a însoțit pe toate stadioanele. O peluză a arenei din Ștefan cel Mare îi poartă numele, tricoul cu numărul 11 a fost retras, iar locul său din vestiar a rămas neatins.

6 goluri în 138 de partide, în Liga 1, a înscris UNICUL CĂPITAN pentru Dinamo în perioada 1994-2000.

2000 este anul în care CĂTĂLIN HÎLDAN a cucerit eventul cu echipa din Ștefan cel Mare.

8 selecții și un gol a adunat UNICUL CĂPITAN la echipa națională a României.

3 februarie 1976 este data la care s-a născut CĂTĂLIN HÎLDAN, la Brănești.

„CĂTĂLIN HÎLDAN rămâne în sufletul tuturor dinamoviștilor. A fost un jucător memorabil. El nu înşela fotbalul, juca orice meci la sacrificiu” (Ioan Andone).

„Un băiat extraordinar, un adevărat căpitan. Era un lider în vestiar. Ăsta a fost CĂTĂLIN HÎLDAN, un luptător, d-aia îl iubim şi nu-l vom uita niciodată. Am crescut împreună, țin legătura în permanenţă cu familia şi în fiecare an, pe 5 octombrie, mă duc la mormântul lui” (Florentin Petre).

„A fost o onoare şi o mândrie pentru mine că am putut să fiu coleg şi, mai ales, să-l cunosc ca om. Înainte de a fi un jucător extraordinar, fantastic, a fost un om de o calitate sufletească extraordinară. Sunt prea puţine cuvinte pentru a-l descrie pe CĂTĂLIN HÎLDAN, omul şi jucătorul” (Ionel Dănciulescu).


„Era un copil de o calitate extraordinară, unul dintre puţinii care au dus mai departe spiritul de sacrificiu al lui Dinamo în teren. A avut, din păcate, un destin tragic, ce putea fi evitat. Un băiat de suflet, un om de caracter, de pus la rană. Visul lui era să ardă până la ultima picătură de energie în fotbal. Eu l-am numit direct căpitan, după plecarea lui Ionuț Lupescu, nu l-a ales vestiarul. A luat-o ca pe o obligaţie pentru a duce echipa să câştige, nu a comentat în niciun fel. El nu avea în cap decât ideea de a câştiga, nu ştia altceva, nu cunoştea cuvântul eșec. Era un învingător înnăscut. CĂTĂLIN HÎLDAN face parte din panoplia de aur, de sacrificiu pe care a avut-o Dinamo” (Cornel Dinu)”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente