Acasă Sport National Au trecut cinci ani de când fostul mare internațional, Daniel Prodan, s-a...

Au trecut cinci ani de când fostul mare internațional, Daniel Prodan, s-a stins.

Astăzi s-au împlinit cinci ani de la trecerea în neființă a fostului internaţional român, unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a dat județul Satu Mare, Daniel Prodan. Didi s-a stins pe 16 noiembrie 2016, la doar 44 de ani.

O zi tristă pentru lumea sportivă și pentru iubitorii sportului. O zi neagră în care a plecat dintre noi, în urmă cu 5 ani, Daniel Prodan. Fizic doar, pentru că amintirea lui a rămas vie în inimile noastre a tuturor.

În această zi de doliu la cimititrul Sf. Ilie din Pipera s-au perindat mai mulți foști colegi din echipa națională și de la Steaua, precum Florin Radu Răducioiu, Iulian Miu, George Ogăraru și Florin Prunea, scrie https://www.prosport.ro/. Sursa citată scrie că au mai fost printre alții și fostul federal Dumitru Mihalache dar și Adalbert Kassai, fostul medic al Echipei Naționale de Fotbal a României, Pompiliu Popescu, toți aprinzând câte o lumânare la mormântul fotbalistului trecut pe la Steaua, Atletico Madrid și Glasgow Rangers.

Sursa: Prosport.ro

„Da, sunt 5 ani fără Didi, o bucurie de om! Cred că peste tot unde era, era sufletul echipei. Așa îl am în amintire. E trist, însă noi preferăm să ne amintim de el așa cu ma fost… Ne-am văzut ultima oară la Gala dedicată lui Mihăiță Neșu, a venit foarte implicat. Rămâne un mare stelist”, a declarat George Ogăraru pentru sursa amintită.

Florin Prunea: „Asemenea fotbaliști nu mai sunt azi”

„Ne întâlnim aici și ne pare râu, dar depănăm amintiri frumoase. Îmi aduc aminte când a venit îmbrăcat popular la meciul cu Ungaria și ne încuraja… Băieții ăștia tineri au de învățat acum… Didi Prodan e un simbol al românilor, al echipei naționale. Asemenea fotbaliști nu mai sunt azi nici ca sportivi, nici ca oameni. Am multe amintiri cu el, meciul cu Belgia a fost epocal. Nu știam dacă suntem titulari, eram un pic speriați că vom lua bătaie. Apoi ne-am bucurat foarte tare de acel succes”, a declarat Florin Prunea pentru https://www.prosport.ro/ .

Carieră

Didi Prodan și-a început cariera la Olimpia Satu Mare, fiind transferat la Steaua București în 1993. După trei sezoane petrecute în Ghencea, Didi Prodan ajunge la Atletico Madrid unde rămâne două sezoane și înscrie în 17 partide.

A făcut parte din Generația de Aur și în perioada 1993 – 2001 a strâns 54 de selecții la Echipa Națională. Senzația de mândrie pe care a dat-o sătmărenilor nu se poate explica în cuvinte. A participat la Campionatul Mondial din 1994, unde a fost integralist în toate cele 5 partide. A participat apoi şi la Campionatul European din 1996.

Din 1998 Didi Prodan a activat la Glasgow Rangers iar mai apoi a revenit în țară. A mai jucat la Steaua, Rocar și FC Național.

În această zi de mare tristețe îngerii îl aplaudă pe Didi Prodan din tribunele cerești iar iubitorii fotbalului rămași încă pe pământ, varsă o lacrimă de tristețe în amintirea fostului mare internațional Daniel Prodan.

Dumnezeu să îl ierte!

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente