29.8 C
New York City
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareAustria înăsprește controalele la frontierele cu Slovacia

Austria înăsprește controalele la frontierele cu Slovacia

Austria urmărește să înăsprească controalele la frontierele sale, în mod particular cu Slovacia, din cauza creșterii numărului de imigranți ce încearcă să intre în țară, a declarat Hans-Peter Doskozil, ministrul austriac pentru Apărare, potrivit site-ului postului France 24.

„Observ un tendință a traficanților de persoane care acum folosesc Slovacia”, a afirmat Doskozil, citat de publicația Kurier.

Oficialul a adăugat că 299 de imigranți au fost interceptați, de la începutul anului, în statul Austria Inferioară, care se învecinează cu Slovacia și Cehia.

Pe de altă parte, în statul Burgenland, aflat la frontiera cu Ungaria și care a fost principala zonă unde s-au efectuat controalele, au fost interceptați doar 174 de imigranți.

 Mulți dintre cei care încearcă să traverseze ilegal frontiera o fac venind cu trenul din Slovacia, fapt ce semnalează necesitatea de a efectua mai multe controale în trenuri, a adăugat ministrul austriac.

Doskozil a precizat că 292 de persoane au fost prinse de la începutul lui 2017 în statul Tirol, însă cei mai mulți au fost trimiși înapoi în Austria.

În 2015, Austria a primit 90.000 de cereri de azil, însă numărul a scăzut la jumătate în anul următor, când s-au înregistrat doar 42.000 de cereri, după ce mai multe țări din Europa au întărit controalele la frontiere.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente