marți, ianuarie 31, 2023
AcasăPoliticaAustria se opune aderării României la Spațiul Schengen. Anunțul făcut de cancelarul...

Austria se opune aderării României la Spațiul Schengen. Anunțul făcut de cancelarul Karl Nehammer

Cu doar două zile înainte de reuniunea Consiliul Miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne – JAI din UE, Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat Că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen.

Aflat într-o vizită la Tirana, președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că România va negocia până în ultima clipă. 

„Încă se discută, se negociază. Joi, această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI ai miniștrilor de Interne și Justiție. Acolo sigur că se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci încă e nevoie de negocieri, încă se discută pe textul acestei decizii. Suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să aducem decizia unde o dorim noi. Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment. În condițiile în care deciziile referitoare la România și Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice. Nu înseamnă că nu se poate găsi o formulă de decizie convenabilă pentru ambele părți”, a spus șeful statului român. 

Extinderea Spațiului Schengen urmează să se decidă la JAI, Consiliul Miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne din UE, joi și vineri. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente