29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleAutoritățile locale se pregătesc pentru recensământul populației. Prefectul a convocat primarii și...

Autoritățile locale se pregătesc pentru recensământul populației. Prefectul a convocat primarii și secretarii de comune în ședință

Prefectul Altfatter Tamas, în calitate de președinte al Comisiei județene pentru recensământul populației și locuințelor a avut astăzi o nouă întâlnire cu directorul executiv al Direcției Județene de Statistică, Ghiran Cătălin referitoare la demararea recensământului la nivelul județului Satu Mare.


Începând cu 1 februarie 2022 ne aflăm în prima etapă, cea de preluare a datelor din surse administrative și de creare și populare a bazei de date a recensământului cu primele seturi de date. Activitatea de recenzare propriu-zisă va demara efectiv începând cu data de 14 martie 2022, prin metoda de autorecenzare.


Pentru respectarea calendarului și pregătirea tuturor condițiilor necesare pentru derularea recensământului, prefectul a convocat pentru ziua de marți, 08.02.2022 o întâlnire de lucru la sediul Instituției Prefectului cu primarii și secretarii generali ai unităților administrative-teritoriale din județ, în cadrul căreia vor fi dezbătute sectorizarea localităților, numărul și responsabilitățile recenzorilor pentru autorecenzare asistată dar și a celor pentru colectare date.


Elemente de noutate ale actualului Recensământ al populației și locuințelor (RPL2021) sunt:


• 100% informatizat în etapele de culegere și prelucrare a datelor;
• posibilitatea autorecenzării – premieră în statistica românească;
• recenzare prin interviu, cu înregistrarea datelor pe tablete, de către un recenzor;
• autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, pe tabletă, laptop sau PC;
• chestionarul pentru autorecenzare – disponibil în limba română și în limbile minorităţilor naţionale precum și în limba engleză.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente