luni, iunie 17, 2024
AcasăsusAvertisment lansat din partea liderului PNL Satu Mare: Primăria Satu Mare pregătește...

Avertisment lansat din partea liderului PNL Satu Mare: Primăria Satu Mare pregătește un tun financiar

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o miercuri la sediul PNL Satu Mare, candidatul acestei formațiuni politice pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Adrian Cozma, a avertizat că primăria municipiului reședință de județ tocmai pregătește un tun financiar prin care să dubleze tarifele de salubrizare, după alegerile din 9 Iunie.

Este vorba despre o licitație pe care Primăria a anunțat-o fix în prag de campanie electorală, în urma căreia ar trebui să fie desemnată o firmă care să aibă sarcina de a sorta deșeurile reciclabile adunate din tot orașul.

Curios este, așa cum observă Adrian Cozma, că la depozitul ecologic de deșeuri de la Doba, administrat de Consiliul Județean, acolo unde ajung toate deșeurile de orice fel din întregul județ, există utilaje de sortare în valoare de opt milioane de euro, ceea ce înseamnă că, în mod normal, sortarea deșeurilor reciclabile s-ar putea realiza chiar acolo. Doar că nu prea se realizează.

De ce e nevoie de o firmă separată care să aibă această sarcină numai la nivel de municipiu Satu Mare? Pare să fie un mister, dar cei care au urmărit de-a lungul ultimilor ani licitațiile pentru atribuirea serviciilor de salubrizare în municipiul Satu Mare și ”manevrele” soldate până la urmă cu un eșec răsunător, în urma cărora ”am rămas pe cap” tot cu vechea firmă de salubrizare, își cam dau seama care e miza.

E destul de probabil că și această licitație este ”pregătită” pentru o anumită firmă, ”ca să mănâncă și gura lor ceva” și mai mult ca sigur că această activitate suplimentară va duce la majorarea tarifelor de salubrizare, în general, și chiar la dublarea acestora, după cum afirmă Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente