luni, iulie 22, 2024
AcasăLocaleAvocatul din Oradea a dezvăluit de ce și-a ucis soacra: "Bozgoroaica" l-a...

Avocatul din Oradea a dezvăluit de ce și-a ucis soacra: „Bozgoroaica” l-a scos din minți

Cosmin MoraruAvocatul Cosmin Moraru a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Oradea, la 13 ani de închisoare cu executare pentru uciderea soacrei sale, el beneficiind de reducerea limitelor de pedeaspă după ce a recunoscut crima, dar sentința nu este definitivă. Curtea de Apel Oradea a pronunțat, luni, sentința în procesul în care avocatul orădean Cosmin Moraru era acuzat că, în luna decembrie a anului trecut, și-a ucis soacra, Paraschiva Vilhan. Moraru a recunoscut crima și a solicitat să fie judecat după procedura simplificată, adică doar în baza probelor strânse de procurori, procedură ce presupune totodată și reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Concret, de la 10, respectiv 20 de ani de închisoare cu executare, cât stabilește Codul Penal în cazurile de omor, limitele coboară la 6 ani și 8 luni (minim), respectiv 13 ani și 4 luni (maxim). Dramatic și plin de citate filozofice, cerșind ba îndurare, ba dreptul de a fi eutanasiat, bărbatul a povestit cum a ajuns să comită crima, cum s-a debarasat de cadavrul soacrei și cum, în final, a fugit împreună cu nevasta până în Elveția, unde au fost arestați.

Pentru întâia oară, Moraru a dezvăluit și „scânteia” care a declanșat scandalul ce l-a împins să-și ucidă soacra: își ieșise din minți fiindcă femeia i-a reproșat că nu voia să-i rezolve fiului ei, Zsolt, obținerea cetățeniei maghiare! Pentru întâia oară, avocatul a dezvăluit și mobilul crimei: și-a pierdut cumpătul de la un banal reproș al soacrei. Potrivit celor spuse, femeia i-a reproșat că nu voia să-i rezolve obținerea cetățeniei maghiare. Împreună cu fiul ei, Zsolt, Paraschiva îi predase anul trecut avocatului actele necesare procedurii ce permite etnicilor maghiari din România dobândirea cetățeniei maghiare, dar în cazul cumnatului Moraru a întâmpinat probleme. Motivul? După divorțul părinților, tânărul a renunțat la numele tatălui, Pazurik, și l-a luat pe cel al mamei, Vilhan. Ca urmare, numele din certificatul de naștere nu mai corespundea cu cel din cartea de identitate, astfel că autoritățile maghiare i-ar fi cerut să completeze dosarul cu acte.

Moraru a tot amânat lucrurile până ce, în dimineața de 3 decembrie, când l-a vizitat acasă, soacra l-a întrebat din nou despre dosare, reproșându-i încă o dată că nu vrea s-o ajute. Cicăleala i-a căzut greu avocatului, care s-a enervat. Discuția a alunecat rapid spre o ceartă cu tentă șovină, în timpul căreia cei doi s-au înjurat, el folosind termeni ca „bozgoroaică” și „unguroaică împuțită”. S-au îmbrâncit, s-au luat la bătaie și, în final, avocatul a lovit-o în cap cu blocatorul de la volanul mașinii și i-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie. „Sunt un nemernic, un criminal!”, s-a caracterizat bărbatul.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente