sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăSportLocalBaschetbalistele de la CSM „jumulite” bine de către frantuzoaice

Baschetbalistele de la CSM „jumulite” bine de către frantuzoaice

baschetBLMA Montpellier – CSM Satu Mare 84-41 ( 52-17)

CMS Satu Mare a suferit o înfrângere drastică în faţa franţuzoaicelor de la BLMA Montpellier, scor 84-41 (34-7, 18-10, 12-19, 20-5), într-o partidă care a contat pentru etapa a patra din grupa A a EuroCup Women.

Sătmărencele au avut în deplasarea de la Montpellier şansa porcului de Ignat… Fetele lui Dan Fleşeriu au fost surclasate net de o echipă care le-a dominat copios la toate capitolele. Fetele noastre nu a putut emite nici o pretenţie în faţa vicecampioanei Franţei, care învinsese şi la Satu Mare, în meciul tur.

Primul sfert a fost de-a dreptul catastrofal pentru vicecampioana României, care a marcat doar 7 puncte, încheind în aceeaşi notă, cu 5 puncte reuşite în ultimele 10 minute de joc. Elevele lui Valery Demory au început ca din puşcă întâlnirea, reuşind un prim sfert fabulous. Încet fetele noastre au mai echilibrat ceva partida, dar cu toate acestea la pauză baschetbalistele din Hexagon aveau o diferenţă, mai mult decât confortabilă, de 35 de puncte.

În sfertul trei sătmărencele au o tresărire de orgoliu şi reuşesc să-l câştige cu 19-12, dar finalul avea să le trădeze din nou, reuşind contraperformanţa de a marca doar 5 puncte.

 

Gazdele au avut în Geraldine Robert (18 puncte ) şi Fatimou Sacko (13 puncte) principalele guri de foc după cum a impresionat şi românca Ana Căta-Chiţiga, care a marcat 13 puncte. În tabăra noastră singura care s-a ridicat la valoarea adversarelor a fost Shanika Freeman cu 14 puncte marcate. Din păcate s-a simţit încă odată lipsa lui Annemarie Părău, accidentată, dar şi a noilor achiziţii Italle Lucas şi Utahya Drye, neutilizabile în competiţiile europene.

La CSM au evoluat: Andreea Orosz 7 p, 1 rec, 1 pd, Hajnalka Szlimák 2 p, 1 rec, Renata Szmutku 2 p, 1 rec, 3 pd, Elena Ivan 5 p, 3 rec, 1 pd, Dara Kovacevic 6 p, 1 rec, Rada Giurgiu 3 p, Khadijah Whittington 4 p, 5 rec, 2 pd, Shanika Freeman 14 p, 8 rec, 2 pd.

În celălat meci al grupei Cevakata Vologda (Rusia) a învins pe SISU Basketball Gentofte (Danemarca), în deplasare, cu 86-50. BLMA Montpellier este lider, cu 8 puncte, urmată de Cevakata, 7 p, CSM Satu Mare, 5 p, Gentofte, 4 p. CSM Satu Mare va juca următorul meci acasă, cu Gentofte, pe 22 noiembrie.

Până a evolua într-o nouă etapă de cupă europeană CSM trebuie să se concentreze pe meciurile de campionat. Unul din cele mai importante va fi duminică, de la ora 16.30,când CSM va întâlni pe ICIM Arad într-un derby pentru locul întâi.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente