Acasă Locale Nationale Băsescu: E totul pierdut acum pentru noi în Republica Moldova

Băsescu: E totul pierdut acum pentru noi în Republica Moldova

basescudemisie

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a declarat luni că, ”pentru noi, totul este pierdut acum în Republica Moldova”, adăugând că țării noastre nu ar trebui să îi fie teamă dar ar trebui să fie îngrijorată de Moscova.

”Privind la situația din regiune, ce s-a întâmplat în Ucraina, se știe că s-a creat un zid între Republica Moldova și Ucraina, pe de o parte și Uniunea Europeană pe de altă parte. (..) Semnalul Moscovei a fost foarte clar, orice drum al Ucrainei către UE înseamnă intervenție militară. Nu îi vor lăsa, au nevoie strategic de acest tampon între Federația Rusă și NATO”, a declarat Băsescu la B1 TV, adăugând că și Republica Moldova e de mult pusă sub control, prin conflictul transnistrean.

Întrebat dacă e totul pierdut pentru noi în Republica Moldova, fostul președinte a răspuns: ”Acum da”, adăugând că ”nici ultimele schimbări nu ajută grozav, pentru că e un guvern minoritar, susținut de comuniști”.

Băsescu a mai precizat că țara noastră avea mijloace de a ajuta Republica Moldova, prin ”dialog mai deschis, prin influență pentru ca și Partidul Liberal să ajungă la guvernare”. ”Trebuia să fie o discuție. România, așa cum a avut mijloace să îi pună cap la cap, în 2009, avea mijloace să o facă și acum”, a mai spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă României ar trebui să îi fie frică de Moscova, Băsescu a replicat: ”Frică nu, dar ar trebui să fie îngrijorată de Moscova”, și a adăugat că ”Occidentul a ratat ocazia de a-l opri pe Putin, care, într-un an, jumătate de an, doi ani, imediat ce va prinde momentul oportun, va ajunge la gurile Dunării”.

Fostul președinte Traian Băsescu s-a aflat, săptămâna trecută, într-o vizită privată la Chișinău. El a precizat în cadrul vizitei că nu a cerut cetățenia R. Moldova, în prezent situația politică din această țară nefiind „propice” pentru un astfel de demers.

„Anterior am declarat că, în prima vizită efectuată la Chișinău, în calitate de fost președinte, voi solicita să primesc cetățenia moldovenească. Nu am făcut-o fiindcă situația politică din Moldova nu este propice pentru așa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetățean al Republicii Moldova”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, potrivit Unimedia.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente