Acasă Locale Stiri Satu Mare Bătrânele Dacii 1100,1300 și 1310 expuse în cadrul Muzeului Comunismului de la...

Bătrânele Dacii 1100,1300 și 1310 expuse în cadrul Muzeului Comunismului de la Satu Mare

drum-bun

Joi, 25 mai, Muzeul de Artă Satu Mare a fost gazda unei expoziții dedicată regimului comunist din România denumită simbolic ”Satu Mare în epoca de aur”. Expoziția aduce în fața sătmărenilor crâmpeie din perioada istorică în care statul român s-a aflat sub dominația unui regim unic, ce și-a impus ideologia în toate sferele vieții politice și sociale din țară.

La deschiderea oficială a participat directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, omul de afaceri Beniamin Kira precum și alți invitați.

”Este prima expoziție oraganizată la noi în Satu Mare după 1989, în care vorbim despre trecutul nu foarte îndepărtat, o expoziție intitulată ”Satu Mare în epoca de aur” și ia va fi urmată de un Muzeu al comunismului sătmărean, mult mai amplu. Am considerat că este necesar ca tânăra generație să vadă și să înțeleagă ce a însemnat acea perioadă de comunism”, a declarat Felician Pop.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef a precizat că într-adevăr este important ca tânăra generație să cunoască istoria trecutului și aceea perioadă comunistă, în care susține el, nu ar mai vrea să se întoarcă, dând exemplu că nu era apă caldă, curent iar în alimentară rafturile erau goale și primeai doar cu porția anumite alimente.

La eveniment au fost expuse autoturismele Dacia 1100, 1300 și 1310 aparținând membrilor Clubului Drum Bun.

În cadru expoziției s-au putut deasemenea regăsi tablouri ce înfățișează cuplul dictatorial Ceaușescu, steaguri ale perioadei, ziare, lucrări omagiale, insigne, tablouri, îmbrăcăminte, scaunul original al Mariei Bradea precum și alte obiecte ce își găsesc corespondentul în perioada regimului comunist.

club-drum-bun (6)

club-drum-bun (1) club-drum-bun (2) club-drum-bun (3) club-drum-bun (4) club-drum-bun (5) club-drum-bun (7) club-drum-bun (8)10522106_1003778336322693_8985086119206831323_n

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente