Acasă Divertisment Bei cafea?!Traiești mai mult.

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi – cu cofeină sau nu – ar avea un risc mai scăzut de deces din anumite boli decât cei care se abțin.

Studiul, considerat cel mai amplu de acest tip, a urmărit peste 500.000 de persoane din zece țări europene timp de 16 ani. A descoperit că, față de ceilalți, cei care beau cafea par să aibă o viață și un sistem circulator mai sănătoase, dar și niveluri mai reduse de inflamație, spune epidemiologul Marc Gunter, liderul studiului.

Datele mai indică și că „un consum mai mare de cafea a fost asociat cu riscul redus de deces, indiferent de cauză”, inclusiv de boli ale sistemului circulator și digestive, spune Gunter, care conduce secția de nutriție și metabolism a Agenției Internaționale pentru Studiul Cancerului din Lyon, Franța.

„Deosebit de surprinzătoare este relația aceasta cu bolile digestive, manifestată cel mai pronunțat la decesurile din cauza bolilor ficatului”, spune el.

Gunter declară că următorul pas este analiza compoziției chimice a cafelei în speranța de a înțelege ce îi dă efectele benefice. Așadar, el se întoarce la cercetare – iar noi, ceilalți, se pare că trebuie să ne întoarcem la cafetieră.

- Advertisment -

Cele mai populare

A murit unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu

Unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu a decedat în săptămâna care tocmai a...

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

Comentarii recente