29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăEducatie&CulturaBiblioteca din Micro 17 a fost închisă temporar din cauza unei inundații...

Biblioteca din Micro 17 a fost închisă temporar din cauza unei inundații severe

Filiala Nr. 2 „Lucian Blaga” din cartierul Micro 17 va fi închisă temporar, anunță conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare. Suspendarea este cauzată de producerea unei inundații severe.

Concret, a refulat canalizarea în apartamentul situat la etajul I, chiar deasupra filialei. Din cauză că apartamentul este nelocuit, s-a acumulat o cantitate mare de apă reziduală care ulterior a pătruns prin planșeul care separă cele două niveluri.

În urma inundației au fost afectați pereții, instalația electrică, rafturile și mare parte din cărțile depozitate în încăperile destinate serviciilor pentru public. Publicațiile dispuse în regim de depozit nu au fost afectate, însă expunerea lor îndelungată într-un mediu cu umiditate crescută poate afecta iremediabil condiția și sănătatea acestora, mai precizează conducerea Bibliotecii Satu Mare.

„Prin urmare, conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare a dispus măsura mutării temporare, la sediul central, a celor aproape 25.000 de publicații, izolarea și tratarea cărților afectate de apă pentru a nu pune în pericol sănătatea angajaților și a publicului cititor.

Totodată, s-a dispus identificarea unor spații situate în Cartierul Micro 17 care să corespundă cerințelor minime de funcționare a unei biblioteci de cartier, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să fie redeschisă filiala.

Până atunci, utilizatorii serviciilor oferite de Filiala Nr. 2 „Lucian Blaga” sunt invitați și încurajați să frecventeze punctul unic de deservire a publicului, deschis la noul sediu al instituției, pe Strada Iuliu Maniu nr. 2 pentru a beneficia în continuare de serviciile bibliotecii publice.

Menționăm faptul că Biblioteca Județeană a primit sprijinul și susținerea conducerii Consiliului Județean Satu Mare în gestionarea acestei situații regretabile, având și promisiunea că identificarea unui nou spațiu în care filiala să își desfășoare activitatea va reprezenta o implicare și asumare comună.

Mulțumim unităților comerciale care ne-au sprijinit și de această dată oferindu-ne cutii de carton, atât de necesare mutării colecțiilor. Cititorilor noștri le adresăm rugămintea de a ne accepta scuzele pentru eventualele inconveniente create”, transmite conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente