duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareBibliotecarii sătmăreni premiați la Conferința națională de la Sibiu

Bibliotecarii sătmăreni premiați la Conferința națională de la Sibiu

În perioada 10-12 octombrie 2013, s-a desfășurat la Biblioteca Astra din Sibiu cea de-a XXIV-a ediție a Conferinței naționale a bibliotecarilor, cu tema Smart Libraries și trhnologii noi în mediul editorial românesc.

Cel mai așteptat eveniment profesional național a fost organizat sub auspiciile Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), a Bibliotecii Județene Astra din Sibiu și a Asociației Uniunea Editorilor din România (UER).

Județul Satu Mare a fost reprezentat de către o delegație compusă din trei membri, Angela Câmpian, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare și președinte ANBPR, Filiala Satu Mare; Paula Horotan, Șef Serviciu relații cu publicul și Maria Suciu, bibliotecar la Biblioteca Comunală Turț.

În jurnalul Conferinței Naționale de la Sibiu, un punct distinct l-a reprezentat decernarea, într-un cadru festiv, a celor cinci premii oferite de ANBPR bibliotecilor și bibliotecarilor cu cea mai bună activitate. Delegația sătmăreană a adus acasă două din cele cinci diplome conferite pentru categoria Cea mai bună lucrare de specialitate și pentru categoria Contribuții biblioteconomice, studii și articole în publicații de specialitate.

Ambele diplome reprezintă recunoașterea profesionalismului și a strădaniei colegilor noștri care își desfășoară activitatea în cadrul secției Colecții speciale și Fond de patrimoniu, bibliotecar-expert în carte veche românească și străină Marta Cordea și dr. Viorel Câmpean. Datorită muncii lor, Biblioteca Județeană Satu Mare și filiala județeană a ANBPR a fost, din nou, pe podium., a declarat Angela Câmpian, director interimar.

DSC_0090Tot în cadrul acestui eveniment profesional, a fost prezentată ultima apariție a Buletinului informativ al ANBPR, BiblioMAGAZIN, publicație profesională ce conține două articole referitoare la activitățile derulate de Biblioteca Județeană Satu Mare în cadrul programelor naționale Să știi mai multe, să fii mai bun (1-5 aprilie 2013) și Săptămâna bibliotecilor (22-27 aprilie 2013).

Datorită acestei publicații profesionale, activitatea Bibliotecii Județene Satu Mare a devenit cunoscută și apreciată de către toți colegii noștri bibliotecari din țară. În pofida unui an destul de greu din punct de vedere financiar, bibliotecarii sătmăreni au reușit, prin evenimentele și activitățile organizate, să-și demonstreze capacitatea organizatorică,  inventivitatea, creativitatea, profesionalismul și să atragă comunitatea locală în jurul bibliotecii., a mai declarat Angela Câmpian.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente