29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăsusFinanțele sătmărene în topuri la încasări

Finanțele sătmărene în topuri la încasări

Astăzi, 15 octombrie, la Finanțele din Satu Mare a avul loc o conferință de presă susținută de directorul executiv, Mircea Ardelean. În cadrul întâlnirii cu presa a declarat că 709 milioane de lei este suma încasată de Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare în primele nouă luni ale acestui an.

Astfel, având în vedere gradul de colectare realizat în primele nouă luni al acestui an AJFP Satu Mare este în primele zece din țară. Totodată au crescut și sumele declarate de la 811 milioane lei cât era în 30 septembrie 2012, la 842 milioane lei în primele trei trimestre ale anului în curs.

De asemenea, din evidențele AJFP reiese că valoarea arieratelor este de 115 milioane lei în scădere față de aceeași perioadă a anului 2012 când valoarea acestor sume era la 155 milioane lei. Potrivit directorului Mircea Ardelean „la nivelul județului nostru valoarea totală a arieratelor Unităților Administrativ Teritoriale se ridică la suma de 9,3 milioane lei din care 7,3 milioane sunt fără angajamente legale, adică sume neprevăzute în buget, ceea ce este destul de îngrijorător”. Din evidențele prezentate de șeful AJFP Satu Mare, cele mai mari arierate le are comuna Crucișor, 1.015.000 lei din care 209.000 lei sunt fără angajamente legale. Pe locul doi se situează comuna Călinești-Oaș cu 706.000 lei, iar pe trei Orașu Nou cu 519.000 lei.

Până la 30 septembrie au fost înregistrate un număr de 2.393 de cereri de restituire a sumelor cu privire la taxa de poluare. Ardelean spune că până în prezent au fost restituite 9,4 milioane lei. Deasemenea directorul a menționat din nou că nu au nimic de suferit sătmărenii că sediul finanțelor regionale este la Cluj.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente