29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăEconomico-socialLocale smBiletele de tratament din seria a II -a pot fi utilizate începând...

Biletele de tratament din seria a II -a pot fi utilizate începând cu 23 martie

Începând cu data de 23 martie 2022, sătmăreni care au bilete de tratament balnear din seria a doua pot beneficia de servicii în următoarele locații: Hotelul Traian – Caciulata; Hotelul Padiș – Felix; Hotelul Diana – Herculane; Vila Tanamera – Moneasa; Hotelul Sf. Maria – Techirghiol, anunță Casa Județeană de Pensii – CJP Satu Mare.

Biletele aferente acestei prime serii a acestor 5 prestatori (seria a II-a de plecare în stațiuni eliberată de instituția sătmăreană) se vor vinde la liber, datorită timpului scurt avut la dispoziție. Cu intrare din data de 23.03.2022 se mai pot solicita bilete în următoarele stațiuni: Băile 1 Mai, Buziaș, Olănești, Geoagiu Băi, Bizușa, mai precizează sursa amintită.

Chiar dacă nu au cerere depusă la instituția noastră până în acest moment, pensionarii se pot prezenta pentru depunerea cererii la Casa Județeană de Pensii, în intervalul: luni – joi între orele 9:00 – 13:00, având asupra lor actul de identitate, recomandarea medicală și cuponul de pensie” a declarat directorul executiv al CJP, domnul Cristian Soponoș.

Informații suplimentare se pot obține și de la numărul de telefon 0261-706827 (Compartimentul Bilete de Tratament).

În 2022 vor fi asigurate 100.000 de bilete la tratament balnear

Ministerul Muncii a anunțat că aproximativ 100.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce  Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Suma totală prevăzută în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 cu această destinație este de 200.000.000 lei și se estimează că vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP. Acestea vor fi repartizate pe maxim 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, pentru un tratament balnear de 12 zile.

Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente