Acasă Locale Stiri Satu Mare Biserica îndeamnă la atenție de “Valentine’s Day”

Biserica îndeamnă la atenție de “Valentine’s Day”

Special-Latest-Happy-Valentines-Day-2015-Wishes-Collection-Red-HD-Wallpapers

Întrucât se apropie sărbătoarea comercială numită “Valentine’s Day”, Vă îndemnăm să avem o atitudine solidară pentru a descuraja imoralitatea promovată cu acest prilej în mass-media și în societate. Demersul nostru este susținut de către principalele biserici creștine din Maramureș.

Dorința noastră este de a educa societatea creștină și de a atenționa asupra pericolelor pentru viața morală tinerilor:

– Așa cum arată ea astăzi, Valentine’s Day nu este Ziua Îndrăgostiților, ci a desfrâului și a jocului „de-a căsătoria“. Biserica Catolică se dezice de ea. În anul 1998, episcopii catolici din România au dat o declarație prin care și-au exprimat dezacordul. „Din punct de vedere creștin, se spune în declarație, este o profanare a memoriei unui martir și a virtuții castității faptul de a pune dezmățul sexual public sub patronajul unui preot sfânt… Orice creștin conștient și responsabil în fața Lui Dumnezeu știe și nu poate tolera ca o Sfânta Taină – ca aceea a Căsătoriei – să fie celebrată batjocoritor în tramvai, în autobuz sau într-o speluncă, sub oficierea ei de către un impostor, în sfidarea ostentativă a unui sacrament instituit de Iisus Hristos, a Preoției și a ofițerului stării civile. Un creștin onest este convins că orice act sexual în afară căsătoriei este imoral, oricât de răspândit ar fi acest păcat“.

-Sfântul Valentin a devenit o sărbătoare artificială, și i se dă importanță datorită celor care proclamă iubirea cu orice preț, chiar și atunci când ea nu există. Atunci când iubești, nu e nevoie de o zi anume din calendar pentru a o arătă. Cel mai frumos cadou pe care și-l fac doi oameni care se iubesc sunt copiii pe care-i au împreună, indiferent de religia lor, de continentul sau țara în care locuiesc.

-În forma actuală nu poate fi numită sărbătoare creștinească, deoarece majoritatea celor care o practică încalcă porunca a 7-a din Decalog : Să nu fii desfrânat; mai mult: Însuși Mântuitorul ne învață:„ Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui”.(Matei 5.28).
Dragostea în ziua de astăzi nu mai este percepută că fiind un sentiment romantic, gingaș, afectuos, jertfelnic, ci mai ales se rezumă la priviri, vorbe, gesturi seducătoare spre păcat. Cu desăvârșire tuturor acestora li se face o reclamă deosebită în mass media românească. Se pare că este o diversiune pusă la cale pentru a strică moralitatea și tradițiile creștine.

Este frumos să fii îndrăgostit. Lumea devine mai bună iar iubirea îți da aripi să te înalți tot mai sus. Dar, de aici și până la obiceiurile ce însoțesc Ziua Îndrăgostiților este distanță mare.

– Îi îndemnăm pe toți creștinii să se delimiteze de mijloacele prin care se promovează “Valentine’s Day” în luna februarie : – localuri și petreceri, emisiuni TV , reviste sau ziare, standurile comerciale specifice, discuții sau dezbateri și mai ales să respingem orice mod de “sărbătorire“ în viață personală, la servici sau în familie. Considerăm că această “sărbătoare“ este o formă de denigrare a valorilor morale românești – creștinești și un atac la adresa familiei, cu impact devastator în educația tinerilor.
– Îi îndemnăm pe preoți, pe profesori, pe diriginți și pe directorii responsabili cu munca educativă în școli să promoveze virtutea, curăția fizică și morală și demnitatea tinerilor.
– Sâmbătă, 14 februarie toate bisericile vor fi deschise. Se vor face slujbe și rugăciuni speciale dimineața și seara – pentru dragoste curată, pentru ocrotirea și binecuvântarea tinerilor de ispite și necazuri, pentru tinerele familii în lumina devenirii lor ca familii cu adevărat creștine.

Biserica Ortodoxă din Maramureș și Sătmar propune ziua de 14 februarie și duminicile din preajma acestei date – ca zile de combatere a desfrâului și susținere a ”familiei” – instituție esențială a societății.

În demersul nostru, contăm pe sprijinul opiniei publice, a presei locale, a școlilor și mai ales pe atitudinea familiilor creștine.

În acord cu Bisericile: Romano – Catolică, Greco – Catolică și Reformată
din Maramureș și Sătmar,

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente