marți, mai 28, 2024
AcasăPoliticaNationalBlaga confirmă suspendarea lui Cristian Preda din PDL

Blaga confirmă suspendarea lui Cristian Preda din PDL

cristian-predaLiderii PDL au discutat despre viitorul în formațiune al celor care critică deciziile partidului. Cristian Preda, suspendat șase luniConducerea PDL a discutat, luni, despre viitorul în formațiune al celor care critică deciziile partidului, cei vizați fiind Cristian Preda, Theodor Paleologu și Sever Voinescu, rămânând de văzut dacă se va lua sau nu o decizie în cazul acestora. BPN al PDL a decis să îl suspende din partid pentru o perioadă de șase luni pe Cristian Preda.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a confirmat, luni, suspendarea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, pentru șase luni. Blaga a precizat că decizia BPN a fost luată cu patru abțineri, „din care trei doreau excluderea” lui Preda din PDL. Anterior, surse din PDL precizau pentru MEDIAFAX că BPN a decis, luni, să îl suspende din partid pentru o perioadă de șase luni pe europarlamentarul PDL Cristian Preda.

Conform surselor citate, în ședința BPN a existat și o propunere de excludere din partid a lui Preda, însă aceasta nu a trecut. Cristian Preda a ieșit înainte de vot din ședință, declarând că a uzat de dreptul său la apărare prevăzut în Statut, a ascultat criticile care i s-au adus și a încercat să răspundă la ele. „Am spus că nu îmi voi pleca în niciun fel capul”, a menționat Preda. El le-a spus membrilor BPN că există în continuare o reținere față de asumarea calității de membru de partid care se supune orbește.

Preda a relatat că foarte mulți i-au adus critici, iar el i-a spus președintelui partidului, Vasile Blaga, că trebuie să respecte Statutul. Cristian Preda a mai precizat că s-a discutat doar cazul său și că nu i s-a cerut demisia, dar că a fost „amenințat cu diverse forme fără să se precizeze ce se va întâmpla”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente