marți, ianuarie 31, 2023
AcasăLocaleBogdan Andrișca: Închiderea centrului va crea haos în orașul Satu Mare

Bogdan Andrișca: Închiderea centrului va crea haos în orașul Satu Mare

Joi, 27 octombrie 2022, la sediul organizației județene a PNL Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de Ciprian Costea, Bogdan Andrișca și Victor Cernea. Fiecare dintre persoanele amintite a abordat o temă diferită.

Bogdan Andrișca a vorbit despre închiderea centrului municipiului Satu Mare după lucrările de modernizare. Din punctul lui de vedere, acest proiect va fi un adevărat dezastru.

“În primul rând, centrul orașului este un nod de legătură. Străzile din jur nu vor putea prelua traficul și vor deveni zone congestionate. O componentă a proiectului primăriei este reducerea poluării, ori aceasta aglomerație o va accentua”, a spus Bogdan Andrișca, secretar general adjunct al organizației municipale.

Bogdan Andrișca subliniază de asemenea că actuala problemă a parcărilor va fi amplificată cu închiderea centrului.

“Se știa din timp despre acest lucru, dar. Se putea găsi un spațiu pentru construirea unor parcări supraterane, dar la €8,000 – 9000, nu €32,000. Am înțeles că un culoar strâmt va deservi intervențiile și aprovizionarea agenților economici din zonă. Este evident că furnizorii vor aștepta cu orele pentru livrări; lucru care nu este normal. Am constatat că odată cu deschiderea centrelor comerciale agenții economici din centru au pierdut din clienți. Cu lipsa spațiilor de parcare pentru public și dificultăți în aprovizionare acest trend va fi accelerat. Și aceasta este problema mai mică. Ce se va întâmpla când în cazul unei urgențe nu se va putea interveni la timp sau cu toate autospecialele necesare? Cine va răspunde?” a mai spus Bogdan Andrișca, secretar general adjunct al organizației municipale

Bogdan Andrișca dă exemplul orașelor Oradea, Cluj și Baia Mare, orașe care nu au închis centrele municipiilor.

“Dacă ne uităm la municipiile din jur, vedem că niciunul nu și-a închis centrul. În Oradea se poate circula în zona Pasajului Vulturul Negru sau Palatului Moskovitz. În Cluj chiar este o parcare generoasă în Piața Unirii. Nu își pune nimeni semne de întrebare de ce niște buni manageri, cum sunt Bolojan și Boc, nu au luat decizia încheierii centrului, dacă este o ideea atât de bună, precum vrea Primăria Satu Mare să credem? Dar nu trebuie să ne uităm la alte orașe. Avem o experiență nefastă. În 2015 a fost închisă o parte a zonei centrale. Atunci sătmărenii s-au arătat profund deranjați de inconveniențele create. Chiar actualul edil, Kereskenyi Gabor, s-a folosit de acest lucru în campania din 2016, când l-a numit pe fostul primar Doctor Haos. Acum el este cel care va creea haos”, a conchis Bogdan Andrișca.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente