sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăLocaleNationaleCabinetele veterinare trec în administrarea primăriilor. Adrian Cozma: Cetățenii vor avea servicii...

Cabinetele veterinare trec în administrarea primăriilor. Adrian Cozma: Cetățenii vor avea servicii de calitate în spații puse la punct

Camera Deputaților, a adoptat în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care cabinetele medicilor veterinari trec din administrarea Agenției Domeniilor Statului – ADS în cea a primăriilor.

Conform legii adoptate de Parlament, ADS este obligat să încheie protocolul de primire-predare cu consiliile locale, în termen de 90 de zile, dar și să procedeze la predarea efectivă a clădirilor, terenurilor și anexelor. Primăriile pot închiria aceste imobile, cu obligația de a păstra destinația inițială a acestora. Unul dintre susținătorii proiectului este deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

Am susținut proiectul de lege care reglementează trecerea dispensarelor veterinare reprezentând sedii ale circumscripţiilor sanitar-veterinare, locuinţe de serviciu şi anexe, precum şi terenurile aferente, aflate în proprietatea privată a statului, şi administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, în administrarea consiliilor locale pe a căror rază teritorială se regăsesc acestea.

E o măsură bună pentru comunități. Interesul local e de a le moderniza pentru a fi funcționale și pentru ca activitatea specifică să se desfășoare în condiții normale. E bine că proiectul a trecut și că peste puțin timp cetățenii vor avea servicii de calitate în spații puse la punct„, transmite deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente