luni, decembrie 11, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smCâinii vagabonzi au împânzit întreg județul!

Câinii vagabonzi au împânzit întreg județul!

Cu toate măsurile privind ciparea și castrarea câinilor din județ, se pare că situația a scăpat de sub control, iar cetățenii se plâng că pe câmpurile județului, mai ales în zonele limitrofe municipiului Satu Mare, numeroase haite de câini se plimbă în voie.

Animalele se înmulțesc în mod necontrolat și reprezintă un adevărat pericol pentru cei care se aventurează să iasă din localități. Pe de altă parte, vânătorii se plâng de faptul că aceste haite de câini vagabonzi, pentru a supraviețui
în sălbăticie, atacă animalele sălbatice în special puii mamiferelor și păsărilor, provocând un grav dezechilibru în natură.

Câinii aceștia, de care nu are grijă nimeni, sunt siliți de împrejurări să se sălbăticească și să atace fără milă, viețuitoarele din natură. Nimeni nu știe care este numărul real al acestor câini hoinari și nu există vreun plan de stopare a acestui adevărat flagel, pentru că pe lângă inconvenientele arătate mai sus, animalele acestea, în lipsa oricărui vaccin sunt purtătoare ale unor boli contagioase și periculoase.

Nici la nivel de direcție sanitar veterinară, ori la cel de primării nu există vreun plan concret de rezolvare a acestui probleme alarmante și pe fondul nepăsării organelor cu responsabilități directe în acest domeniu, câinii vagabonzi se înmulțesc în mod exponențial și devin un adevărat pericol pentru oameni și mediul înconjurător.

Vom reveni cu o anchetă detaliată, din diferite zone ale județului în unul dintre numerele noastre viitoare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente