29.8 C
New York City
miercuri, august 10, 2022
AcasăEconomico-socialSocialCălătorii sătmăreni pot circula cu primul autobuz electric produs în România

Călătorii sătmăreni pot circula cu primul autobuz electric produs în România

La Satu Mare a ajuns spre testare primul autobuz electric produs de compania românească ATP Trucks Automobile din Baia Mare. În cadrul unei campanii de promovare, autobuzul a ajuns în mai multe județe din România.

Practic pe tot parcursul anului 2021, ATP Bus a susținut sesiuni de testare fiind prezentat pe rutele clasice în mai multe orașe din România: ORADEA, BRAILA, FAGĂRAȘ, TÎRGU MUREȘ, TURDA, CLUJ-NAPOCA, SIBIU, SIGHIȘOARA, BISTRIȚA. A avut prezentări și în BUCUREȘTI și în BACĂU.

Dorind să devină parte din procesul de modernizare a transportului public urban în România, ATP Bus este disponibil mai departe pentru teste astfel încât cei interesați, companii publice sau private, pot solicita înscrierea în graficul de prezentare pentru anul în curs. În acest context a ajuns și în SATU MARE, pentru următoarele două săptămâni ATP Bus rămânând la dispoziția companiei de transport locală Transurban.

Pe scurt, reamintim câteva caracteristici ale prototipului ATP Bus: are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m; în varianta de configurație specială, omologarea îi permite 95 de locuri. Are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente