Acasă Locale Stiri Satu Mare Calendarul de înscriere a copiilor, în învățământul primar, pentru anul școlar 2016-2017

Calendarul de înscriere a copiilor, în învățământul primar, pentru anul școlar 2016-2017

descărcareMetodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017, precum și calendarul aferent, au fost aprobate prin Ordinul ministrului educației naționale și cercetării științifice în data de 15 februarie 2016.

Pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare www.satmar.ro , în cadrul rubricii ”Înscrierea în învățământul primar 2016”, sunt postate următoarele informații: Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017, Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017, circumscripțiile școlare și adresele unităților de învățământ, centrele de evaluare a dezvoltării psihosomatice.

Părinții, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și a metodologiei specifice.

Părinții ai căror copii înplinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv, pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2016-2017, sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță, în grupa mare. Programarea copiilor pentru care se solicită evaluarea dezvoltării psihosomatice va putea fi consultată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare www.satmar.ro , în cadrul rubricii ”Înscrierea în învățământul primar 2016”.
În perioada 24 februarie – 3 martie, în fiecare unitate de învățământ în care se desfășoară activitate specifică clasei pregătitoare, se organizează „Ziua porților deschise“, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate. Informații referitoare la planificarea activităților desfășurate la unitățile de învățământ se pot obține de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Procedura de înscriere în clasa pregătitoare

În perioada 29 februarie – 18 martie 2016, părinții vor completa, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de inscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care părinții solicită înscrierea copiilor se va realiza zilnic, în intervalul orar 8 – 18 (luni-vineri), respectiv 9 – 13 (sâmbăta).

Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție vor fi înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată. Pe locurile rămase libere se înscriu copiii care provin din alte circumscripții școlare în conformitate cu solicitările părinților și cu prevederile Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017. Dacă într-o școală numărul cererilor de înscriere primite de la părinți al căror domiciliu se află în afara circumscripției școlare este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare specifice elaborate de unitatea de învățământ, în urma consultării cadrelor didactice și a partenerilor sociali.

În proiectul planului de școlarizare, la nivelul județului Satu Mare, sunt alocare un număr de 173 clase pregătitoare cu 3352 de locuri.

Părinții, sau alte persoane interesate, pot obține gratuit informații, referitoare la înscrierea copiilor în învățământul primar, apelând în perioada 22 februarie – 26 aprilie 2016, între orele 9 – 15, numărul TelVerde 0800816261.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente