duminică, mai 26, 2024
AcasăDivertismentCampania ”Biciclist pentru o zi”, la Școala ”Mircea Eliade”

Campania ”Biciclist pentru o zi”, la Școala ”Mircea Eliade”

Miercuri, 28 martie a.c.,  s-a desfășurat o nouă ediție a proiectului ,,Biciclist pentru o zi!”, proiect inițiat de către Școala Gimnazială ,,Mircea Eliade„ Satu Mare, coordonată de către dna. director Claudia Cziprok, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Centrul CAIVTPANE ,,Andrei” Satu Mare.

Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroul Poliției Rutiere Satu Mare au desfășurat activități interactive de informare și practic- aplicative cu elevii din ciclul primar și gimnazial ai unității școlare menționate, în cadrul a două ateliere de lucru: covorașul rutier și concursul de biciclete.

Vizând domeniul prevenirii victimizării minorilor cu accent pe siguranța rutieră, proiectul a urmărit atât o reactualizare a cunoștințelor, cât și testarea abilităților practice necesare unui bun biciclist.

Reactualizarea informațiilor din domeniul rutier referitoare la marcaje, indicatoare rutiere, traversarea străzii, calitatea de biciclist și pieton a participanților s-a realizat pe covorașul rutier, folosindu-se exemple concrete și exerciții cu caracter aplicativ.

Traseul urmat de participanți la concursul de biciclete a fost realizat de către profesor Călin Adrian, coordonator al lotului de bicicliști ai școlii, cu o experiență vastă la concursuri județene și naționale pentru bicicliști.

Presărat cu diferite obstacole, care testau îndemânarea micilor bicicliști, dar și dexteritatea, concentrarea și atenția, traseul a fost adaptat particularităților de vârstă ale participanților. Fiecare elev a fost cronometrat, iar cei care au efectuat greșeli au fost depunctați, conform regulamentului adus la cunoștința tuturor.

La finalul activității, toată lumea a fost premiată și felicitată pentru participare și îndemânare, primind din partea școlii și a polițiștilor diplome și premii.

Sursa: IPJ Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente