luni, decembrie 2, 2024
AcasăsusCampania de prevenire a furturilor din locuințe, din auto și a tâlhăriilor...

Campania de prevenire a furturilor din locuințe, din auto și a tâlhăriilor a început

Activitățile de prevenire a furturilor din locuințe, din auto și a tâlhăriilor, vizate de polițiștii sătmăreni au debutat în județ vineri, 6 iunie 2014, printr-o acțiune organizată în municipiul Carei.

Polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din IPJ Satu Mare împreună cu colegii lor din cadrul Poliției Municipiului Carei, au distribuit 200 de pliante cu recomandări preventive într-o acțiune stradală desfășurată în zona centrală a orașului. Activitatea a fost primită cu interes și receptivitate de careieni, aceștia având totodată ocazia de a purta discuții cu polițiștii prezenți la acțiune, solicitându-le sfatul în anumite situații punctuale care îi preocupau.

Marți, 10 iunie 2014, în cadrul aceleiași campanii polițiștii au fost prezenți la o întâlnire cu membrii Clubului Vârstnicilor Speranța, al Organizației Caritas Satu Mare. Inspector Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, le-a vorbit celor peste 30 de beneficiari ai Clubului despre riscurile victimizării în cazul persoanelor vârsnice. La întâlnire au participat și polițiști de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, agent șef principal Dorel Fărcaș, agent principal Komoz Adriana și agent șef adjunct Girați Cristian.

Au fost aduse în atenția publicului aspecte privind siguranța locuinței, insistându-se asupra bunei vecinătăți ca factor de protecție împotriva infractorilor, precum și măsurile preventive pe care e bine ca vârstnicii să le adopte pentru a nu deveni victime ale înșelăciunilor ori ale tâlhăriilor. Discreția cu privire la banii și bunurile proprii și precauția în relația cu persoanele străine care îi abordează, uneori chiar la domiciliu, au fost cei doi piloni pe care s-a axat discuția dintre polițiști și pensionari.Polițiștii au subliniat faptul că relațiile de bună vecinătate presupun discreția și față de bunurile ori programul vecinilor care nu ar trebui discutat cu persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea.

Pensionarii nu sunt vîzuți de polițiști doar ca persoane cu un grad mai mare de vulnerabilitate, ci și potențiali vectori de informații. Acesta este și motivul pentru care fiecare vârstnic prezent a primit nu doar unul, ci 3 pliante cu informații preventive, pentru a fi distribuite și celor apropiați lor.

Acțiunile preventive circumscrise campaniei naționale Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi vor continua pe toată perioada verii, cu atât mai mult cu cât este perioada concediilor și, implicit al absențelor mai mari de la domiciu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare