Acasă Locale Stiri Satu Mare Campanie antidiscriminare inițiată de Asociația Stea

Campanie antidiscriminare inițiată de Asociația Stea

Și în acest an, Asociația Stea mobilizează comunitatea locală în lupta anti-discriminare a personelor aflate în dificultate, invitând sătmărenii să participe la o serie de evenimente publice care se vor desfășura în perioada 21 – 27 martie 2015 în scopul combaterii inegalităților sociale, a sărăciei și excluziunii prin cetățenie activă și solidaritate.

În realizarea activităților din cadrul campaniei sunt implicați 60 de copii și tineri, beneficiari ai programelor educaționale din cadrul Centrului de zi al Asociației Stea, 30 de voluntari, reprezentanti ai 26 de organizații și instutuții membre ale Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale – GIPEX, parteneri, oameni de cultură și susținători ai organizației noastre care au decis să se alăture acestei cauze pentru a construi împreună o comunitate mai bună pentru copiii noștri.

Spectacol caritabil dupa o idee

La inițiativa Ioanei Amalia Kerekeș, Asociatia Teatrală “Genesis”, cu sprijinul Teatrului de Nord, Uniunii Artiștilor Plastici, Muzeului Județean Satu Mare, Filarmonicii „Dinu Lipatti”, Casei de Cultură a Sindicatelor și Inspectoratului Școlar Satu Mare, organizează un spectacol caritabil sâmbătă, 21 martie, începând cu ora 18.00. Piesa de teatru “Oscar si Tanti Roz”, dramatizare după romanul omonim al lui Eric-Emmanuel Schmitt, în regia Ianei Frezia Oprișa-Sulyok, se va juca la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare. In rolurile principale: Andreea Mocanu, Andrei Soponar si Attila Pengasz. Seara de excepție va continua cu un recital susținut de pianistul Balasko Balazs și violonistul Dan Răceu. Înaintea spectacolului se vor premia lucrările participante la concursul de creație “Sub Steaua Prieteniei” la care au participat copii din mai multe școli și grădinițe din Satu Mare, transmițând prin intermediul lucrărilor viziunea lor despre o lume mai bună. Concursul a fost organizat sub atenta îndrumare și implicare profesionistă a doamnei profesoare Cristina Gloria Oprișa. În perioada 23 – 27 martie toate desenele vor putea fi admirate în cadrul unei expoziții speciale organizate la Muzeul Județean din Satu Mare. Deasemenea, Asociația Stea anunță că un procent de 10% din fondurile care vor fi colectate în cadrul spectacolului de sâmbătă, va fi donat către actrița Viorica Botar care se luptă cu o boală cumplită.

Marș anti-discriminare

Un marș antidiscriminare menit să atragă sătmărenii în susținerea grupurilor vulnerabile va avea loc în data de 24 martie. Marșul va porni la ora 13.30 de pe platoul din Piața 25 Octombrie și va urma traseul: pasajul Corneliu Coposu – Parcul Central – pasajul Corneliu Coposu. La marș și-a anunțat participarea și Mirela Retegan, fondatoarea Găștii Zurli iar alături de ea sunt așteptate autoritățile locale, parteneri, elevi, voluntari și alți sătmăreni care doresc să-și manifeste solidaritatea cu această cauză. Participanții sunt încurajați să pregătească pancarte cu mesaje anti-discriminare.

Competiție de fotbal „Cupa anti-discriminare 2015”

Campania antidiscriminare va continua în data de 25 martie cu o competiție sportivă între copiii și tinerii la risc și elevii din unitățile de învățământ din Satu Mare care va avea loc în sala de sport a Scolii Generale „Ion Creangă” din Satu Mare, începând cu ora 15.00.

Promovarea demnității și valorii oamenilor

Acesta este titlul a două evenimente organizate de către Colegiul Național al Asistenților Sociali, unitatea teritorială Satu Mare, la care ne alăturăm în data de 26 martie împreună cu alte ONG-uri și instituții sătmărene din domeniul asistenței sociale. Este vorba de două acțiuni ce urmează a fi realizate în cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare și Colegiului Național „Doamna Stanca” din Satu Mare folosind metoda „biblioteca vie” pentru a informa elevii de la profile socio-umane cu privire la activitățile ce se realizează în domeniul asistenței sociale în Satu Mare și posibilitățile de implicare prin voluntariat, ca un prim pas spre o posibilă viitoare carieră în acest domeniu.

„Mesajul meu anti-discriminare”

Campania se va încheia vineri, 27 martie 2015 printr-o acțiune stradală organizată de voluntarii Asociației Stea care vor oferi trecătorilor posibilitatea de a transmite mesaje anti-discriminare prin intermediul unui panou mobil. Mesajele vor fi fotografiate și transmise pe scară largă prin intermediul mijloacelor de comunicare online.

Asociația Stea mulțumește Ioanei Amalia Kerekeș, profesoarelor Gabriela Gloria Oprișa, Lola Scripor, partenerilor din cadrul Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale, Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Asociației Județene de Fotbal Satu Mare, Liceului de artă „Aurel Popp”, școlilor Ion Creangă, Octavian Goga, Avram Iancu, Mircea Eliade, grădinițelor Dumbrava Minunată și structura Mondiala, Grădiniței numărul 13, Grădiniței numărul 11 și Grădiniței Voinicelul pentru implicarea, dăruirea și participarea în această campanie.

Campania “Antidiscriminare a grupurilor vulnerabile” se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de către Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, Poliția Locală a Municipiului Satu Mare și Direcția de Evidență a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanțare nerambursabilă și 25.166,25 Euro contribuția Asociației Stea și a partenerilor săi.

Despre Asociația Stea

Asociația Stea este o organizație neguvernamentală înființată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui și de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil și tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăți responsabile. Asociația Stea luptă împotriva cerșetoriei și a exploatării copiilor și tinerilor susținându-i să devină independenți prin educație și obținerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager, sau va rugăm să accesați : www.asociatiasteasm.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente