Acasă Educatie&Cultura Candidații sătmăreni la BAC - cei mai neîndreptățiți

Candidații sătmăreni la BAC – cei mai neîndreptățiți

Candidații sătmăreni care au susținut în prima sesiune Examenul Național de Bacalaureat, au fost cei mai neîndreptățiți. Acest fapt reiese din diferența notelor de dinaintea contestațiilor, și de după. După contestații, județul Satu Mare a obținut cea mai mare creștere a procentajului de promovabilitate din toată țara.

”Dacă la rezultatele Evaluarii Naționale pentru absolvenții clasei a VIII nu a fost nici o remarcă, obținând cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani, cu o promovabilitate de 76,25%, la rezultatele naționale de Bacalaureat s-a observat numarul mare de contestații depuse. La nivelul județului Satu Mare s-au depus 1052 contestații, dintre care 627 la limba și literatura română, din 1831 de candidați prezenți la Examenul național de Bacalaureat. În urma soluționării contestațiilor, județul Satu Mare a înregistrat cea mai mare creștere a procentului de promovalabilitate la nivel național(6,2%), astfel promovabilitatea la nivelul județului Satu Mare a crescut de la 63,64% la 69,83%”, transmite Prefectura Județului Satu Mare.

La fel ca anul trecut, și în acest an lucrările candidaților sătmăreni au fost evaluate în centrele zonale de evaluare organizate la nivelul județului Bistrița Năsăud. Pentru soluționarea contestațiilor, cele 1052 lucrări au fost reverificate de către o comisie dintr-un alt județ. Astfel la 851 rezultatul s-a modificat în sus, la 36 au rămas neschimbate, iar restul de 165 au fost modificate in jos.


Prefectul Altfatter Tamas a solicitat Inspectoratului Şcolar Satu Mare ca acest lucru să fie anunţat Ministerului Educației, ca astfel de evenimente să fie evitate pe viitor.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente