duminică, aprilie 21, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCaravana ROMANIA GO - 2017

Caravana ROMANIA GO – 2017

UPDATE: Caravana a poposit la Hunedoara

Caravana Romania GO a poposit în frumosul municipiu Hunedoara după un drum fierbinte la propriu, la peste 35 de grade.
Echipajele au fost primite de oficialitățile locale la Primărie.
După discuțiile purate cu viceprimarul municipiului a urmat vizita la castelul Corvinilor și turul de onoare al orașului.
Autoturismele se comportă bine.
Măine ne așteaptă noi provocări, TRANSALPINA.

UPDATE: Caravana a ajuns la Cluj – Napoca

Caravana a ajuns la Cluj  Napoca unde a fost primită de către primarul municipiului Cluj- Napoca, Emil Boc. Acesta a felicitat întreaga echipă pentru acest eveniment și chiar a încercat una dintre daciile participante la caravană.

Edilul a rămas impresionat de autoturismele de epocă.

Caravana a pornit de la Satu Mare 

Caravana „GO Romania!” a pornit azi din Satu Mare având ca destinație finală litoralul Mării Negre. Cei 40 de membrii ai acestei expediții a ajuns azi în Satu Mare după ce, dimineață, au fost primiți la Negrești-Oaș de primarul Aurelia Fedorca.

„GO Romania!” presupune refacerea simbolică a itinerariului parcurs de turiștii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii ’70-’80 ai secolului trecut, sub forma unei caravane auto compuse din 20 de autoturisme Dacia (modele 1100, 1300 și 1310) și Polski Fiat.

Evenimentul care va avea loc în perioada 26 iunie – 9 iulie, aduce împreună două asociații participante, care reunesc iubitorii din Polonia ai vechilor autoturisme românești Dacia (Asociația “Drum Bun” din Cracovia și Satu Mare), respectiv Polski Fiat (Stowarzyszenie Miłośników Fiata 125p). Pe parcursul a două săptămâni, caravana va străbate teritoriul României pe ruta Satu Mare/Negrești Oaș – Cluj-Napoca – Hunedoara – Târgu Jiu – Pitești – București și retur, prin Curtea de Argeș – Sibiu – Oradea.

În orașele de pe traseu, vor avea loc festivități cu public, organizate de autoritățile locale dedicate caravanei și mediatizate atât în presa regională, cât și în cea națională.

De asemenea, la București vor avea loc întâlniri cu pricipele Radu la Palatul Elisabeta, președintele României, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, primarul general al capitalei, Gabriela Firea.

Evenimentul este organizat de Ambasada României la Varșovia, alături de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română și Uniunea Națională a Patronatelor din România.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente