luni, februarie 26, 2024
AcasăEconomico-socialSocialCardurile de energie vor fi distribuite până în 20 februarie

Cardurile de energie vor fi distribuite până în 20 februarie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că până marți, 14 februarie 2023, cardurile de energie prin care sunt sprijinite persoanele vulnerabile pentru plata facturilor la utilități au fost distribuite la peste un milion de locuințe.

În total, 1,7 milioane de carduri au fost tipărite și distribuite către oficiile poștale, aferente punctelor de consum pentru care nu este nevoie de niciun fel de clarificare privind eligibilitatea. Restul de 700.000 de carduri urmează să ajungă la cei îndreptățiți în baza OUG 166/2022 până la 20 februarie.

Prin intermediul programului, se estimează că aproximativ 2,8 milioane de puncte de consum, la care locuiesc peste 4 milioane de beneficiari, vor fi sprijinite cu două tranșe de 700 lei pentru achitarea facturilor la utilități, în contextul crizei energetice.

Amintim că serviciile sau produsele care se pot plăti cu cardul de energie sunt electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Venitul net per coabitant, la nivelul unui loc de consum, nu trebuie să depăşească 2.000 lei pentru a beneficia de sprijin.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente