marți, mai 28, 2024
AcasăsusCare sunt excesele alimentare ale Românilor în pragul sărbătorilor?

Care sunt excesele alimentare ale Românilor în pragul sărbătorilor?

Suntem în pragul sărbătorilor, iar la români, un Paște reușit implică neapărat și o masă bogată. Gospodinele se întrec în preparate tradiționale: drob, sarmale, friptură de miel, aperitive, și la loc de cinste, desertul.

Astfel, este un lucru cunoscut faptul că românii sunt gurmanzi, dar și pofticioși. Le place să mănânce și, uneori, exagerează. Motiv pentru care, în fiecare an, mulți dintre ei ajung la Camera de Urgențe în perioada Sărbătorilor, după excesele alimentare.

Din păcate, de multe ori, nu doar excesele alimentare sunt nocive, dar și alegerile pe care le facem în ceea ce privește mâncarea.

Trebuie să avem grijă și de unde cumpărăm

O altă problema care ne afectează de multe ori este modul în care consumăm alimentele și locul de unde le achiziționăm. Medicii trag chiar un semnal de alarmă cu privire la asta.

În afirmaţiile sale, „Să încerce să consume carne proaspătă, achiziționată de la producători sau de la cei care vând, care sunt în așa-zisă siguranță, adică de la magazine în care au încredere” a transmis dr. Voichiţa Lăzureanu 

Mai există însă încă un pericol atunci când vorbim despre preparatele tradiționale de Paște. Mai exact, atunci când vorbim despre un ingredient folosit frecvent în bucătăriile românilor: maioneza. Despre aceasta, medicul Virgiliu Stroescu afirmă că nu trebuie să fie sub nicio formă făcută din ouă de rață sau gâsc

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente