Acasă Locale Stiri Satu Mare Carei: Se vor plăti lucrări de canalizare pentru o stradă pe care...

Carei: Se vor plăti lucrări de canalizare pentru o stradă pe care există canalizare

lucrari-apaserv-1-canalizare-carei

Vineri 29 mai 2015, a avut loc ședinta ordinară a Consiliului Local Carei.   Una dintre interpelările adresate  executivului de consilierul liberal Ilie Ciută a fost urmare a unei solicitări din partea unui localnic.

” În atentia domnului Ciută,  as vrea să intrebati care este viitorul pas la racordarea pentru canalizare ce se efectuează in oras că am fost interpelat de seful de santier dacă este bine asezată gura de canal dar racordul de la gura de canal si până la canalizarea imobilului nu o execută firma ci locatarul imobilului.Există un proiect care s-a semnat ,incercati să il dati publicității dacă se poate si nu este secret.  Cum se va realiza această racordare,iarăși alte săpături alti bani altă distractie. Cu respect si astept si eu ca si altii beneficiari ai acestor lucrări răspuns! “,se spune în solicitare.

“Având în vedere că lucrările de introducere a rețelei de canalizare se efectuează pe partea stângă,  cum se vor racorda cei ce locuiesc pe partea dreaptă a drumului”? a mai adăugat Ilie Ciută.

“Din păcate,  în proiect este prevăzut că firma executantă trebuie să facă lucrările de racordare , cu valoare zero. Eu zic că va fi scandal. Nimeni nu execută lucrări cu valoare zero! “a adus la cunoștința celor prezenți situația la zi la lucrările APASERV în Carei, consilierul Csizmadia Zsolt. Acesta a  mai precizat că..lucrările stau la 40 %, sunt șanse să fie gata la 100%   la sfârșit de an.

Surpriza a venit din partea primarului Kovacs, care afirmă clar că …”se vor plăti lucrări de canalizare pentru o stradă pe care există canalizare”, făcând referire la bdul 25 octombrie din Carei.

“Dacă exista canalizare acolo, nu am înțeles de ce se mai face încă una. Am fost și eu la ședintele de la Apaserv pentru acest proiect de anvergură… un întreg scandal…toți se ceartă între ei….am rămas mască…sper ca Apaserv să își rezolve problemele că am auzit acolo că dacă nu se rezolvă, firmele de lucrări vor pleca…portughezul e cel mai normal…în proiect au fost prevăzute capace de canal cu găuri, vă dați seama că va mirosi în jur…ați știut cu cine aveți de-a face, ați licitat, ce să vă fac….”    a răspuns primarul Kovacs consilierului Csizmadia Zsolt.

Lucrările de  extindere și modernizarea a sistemului de apă și canalizare din cadrul master planului județean APASERV sunt în plină desfășurare în municipiul Carei. Valoarea totală a proiectului este de 25.914.315 lei, fără TVA,  durata contractului este de 28 luni, din care 16 luni este durata de execuție a lucrărilor și 12 luni perioada de notificare a eventualelor defecte. Keviép Kft. din Debrecen este firma câștigătoare a licitatiilor lucrărilor care  vor duce la extinderea  rețelei de alimentare cu apă pe aproximativ 3,3 km, ce colaborează cu firma Saminstal  SRL Satu Mare. Organizarea de șantier  a fost  stabilită în spatele curții Apaserv, lângă Sala de Sport a Colegiului Tehnic “Iuliu Maniu”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente