Acasă Locale Stiri Satu Mare Careiul va avea o nouă linie electrică subterană

Careiul va avea o nouă linie electrică subterană

Serviciul Comunicare SC FDEE Transilvania Nord, Sucursala Satu Mare  anunță că, începând cu data de 8 februarie 2015, în municipiul Carei, va fi dată în exploatare o nouă linie electrică subterană. Această linie are ca scop sporirea siguranței în alimentarea cu energie electrică, pentru zona centrală a municipiului Carei. Având o lungime de 2,5 km, noua linie se va întinde de la stația electrică de transformare Carei 1, până la cartierul Eliberării. Valoarea investiției se ridică la 1 460 000 lei.

Lucrarea de racordare a liniei electrice se va executa duminică între orele 08:00 și 12:00. În acest interval, alimentarea cu energie electrică se va realiza pe căi de rezervă.

În perioada 31 decembrie 2014-2 ianuarie 2015, în municipiul Carei mai mult de jumătate din populația orașului a rămas fără curent electric pe fondul unor grave defecțiuni la rețeau de curent elșectric, veche de peste 40 de ani. Faptul a fost inițial semnalat doar de  Buletin de Carei și apoi preluat de presa regională și centrală.

Rapiditatea   cu care au fost demarate si executate lucrările de introducere a unei noi linii electrice vin să arate încă odată că   totul este posibil dacă există voință  și implicare din partea factorilor de decizie.

Au fost găsite și fonduri și echipe de lucru și înțelegere din partea tuturor institutiilor și chiar a cetățenilor. Tragedia  o  reprezintă faptul că gospodarii orasului, au  investit în lucrări de modernizare a cartierelor de locuinte si a centrului orasului fără a se documenta dacă  în prealabil nu trebuia cumva schimbată rețeaua de distributie electrică sau a apei potabile sau a canalizării. Cine va suporta  cheltuielile pentru remedierea  “deranjului”   făcut în urma lucrărilor de introducere a apei,curentului sau canalizătii pe traseele  modernizate?

- Advertisment -

Cele mai populare

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

Comentarii recente