luni, septembrie 9, 2024
AcasăsusCarne contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice

Carne contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice

O mare parte din carnea de pui de la Lidl este contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice. O analiză microbiologică s-a făcut la nivel european, promovată de mai multe organizații pentru drepturile animalelor, inclusiv Observatorul pentru bunăstarea animalelor (OBA) din Spania, indică faptul că peste 70% din carnea de pui vândută la Lidl conține bacterii rezistente la antibiotice. 

Organizația pentru drepturile animalelor din Spania indică faptul că analizele sale au fost efectuate de un laborator german, acreditat de organizația germană DAkks și cu sediul în Köln, care a analizat cele mai importante bacterii asociate cu infecțiile alimentare din 142 produse care sunt vândute în 22 de magazine Lidl situate în Spania, Germania, Italia, Marea Britanie și Polonia, atrage atenția presa românească din diaspora.

Produsele spaniole analizate sunt următoarele: „aripioare de pui despicate fără vârf”, „pulpe de pui”, „sferturi posterioare de pui”, „carcasă de pui” și „piept de pui” și au fost achiziționate în Madrid, Valencia și Barcelona, ​​conform informațiilor transmise de OBA. Rezultatul analizei lor microbiologice dezvăluie că 17 din cele 24 de probe spaniole, 71%, au fost contaminate cu bacterii rezistente la antibiotice. Acești germeni pot provoca infecții ale tractului urinar, pneumonie sau sepsis, iar rezistența la antibiotice este o problemă majoră de sănătate, provocând aproximativ 35.000 de decese pe an numai în Europa, potrivit sursei elperiodico.com.

Cu toate acestea, Lidl neagă acuzațiile. Lanțul de supermarketuri consideră că noul studiu este o „acțiune de discreditare a imaginii companiei cu informații false și/sau neverificate”, ținând cont că „articolele care se presupune că sunt analizate sunt produse de furnizori care furnizează carne de pui unei mari majorități a lanțurilor de distribuție spaniole”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare