29.8 C
New York City
luni, august 8, 2022
AcasăEconomico-socialSocialCât de curând ar putea dispărea cozile interminabile de la Petea....

Cât de curând ar putea dispărea cozile interminabile de la Petea. România ar urma să intre în spațiul Schengen la finele anului

Premierul României, Nicolae Ciucă, afirmă în cadrul unui interviu că se aşteaptă ca România intre în spaţiul Schengen până la sfârşitul anului, scrie Economica care-i citează pe cei de la Bloomberg.

Pe lângă aderare, premierul mai susține că Bruxelles-ul va renunţa la Mecanismul de Cooperare şi de Verificare (MCV) pentru ţara noastră. Aderarea României la spațiul Schengen ar însemna totodată și eliminarea cozilor de la graniţele României cu alte state UE şi ar creşte atractivitatea României pentru investitorii străini.

În ultimele luni, PTF Petea a devenit unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei din țară iar aglomerația creată, în special în perioada concediilor de vară și de iarnă, este infernală. Odată cu intrarea României în Schengen, nu ar mai exista control la frontieră și implicit cozi interminabile de mașini.

„Tot ceea ce am făcut de când a început conflictul arată că suntem pregătiţi să devenim membru Schengen”, a spus Ciucă, referindu-se la spaţiul UE fără controale la frontiere. „Chiar ne aşteptăm ca toţi ceilalţi lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut”, a conchis premierul României.

Sursa: Economica

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente