Acasă Locale Stiri Satu Mare Ce amenzi riscă șoferii care țin telefonul în mână

Ce amenzi riscă șoferii care țin telefonul în mână

Codul Rutier se schimbă şoferii care nu respectă noile reguli vor fi mult mai aspru sancţionaţi şi chiar pot rămâne fără permis pentru 30 de zile.
De sâmbătă, orice șofer care ține în mână telefonul sau îl atinge atunci când se află în mers riscă o amendă de 1.100 de lei.
Până acum un șofer putea să folosească telefonul pe modul hands free și era amendat doar atunci când era prins de poliție că țintea telefonul la ureche.
Nu puteți să țineți sau să butonați nici macar aparatul GPS. Poliția recomandă să se facă setările înainte de pornirea mașinii. Sunt interzise și transmisiunile live de la volan pentru că asta implică ținerea telefonului în mână.
Telefonul poate fi folosit atunci când mașina staționează, indiferent că așteaptă la semafor sau staționează într-o coloană de mașini.
Dacă ați fost prins că depășiți viteza și vă vede polițistul că folosiți și telefonul mobil, riscați să vă fie suspendat permisul timp de 30 de zile.
„Nu era reglementat atunci când o persoană se află pe o bicicletă sau pe un vehicul. Noile modificări vor reglementa și acest lucru”, spune Claudiu Costea, purtător de cuvânt la Birgada Rutieră.
„Folosirea dispozitivelor hands free (bluetooth, căști cu fir) este permisă. Ideea e să nu folosești teleofonul în timpul condusului cu mâinile în orice mod, faptul că tastezi, că-l atingi. Asta implică distragerea atenției și de aici s-au întâmplat foarte multe accidente”, aduagă Claudiu Costea, purtător de cuvânt la Birgada Rutieră.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente