Acasă Locale Stiri Satu Mare Ce beneficii pentru sănătate au corcodușele

Ce beneficii pentru sănătate au corcodușele

Banalele corcoduşe, unele dintre cele mai ieftine şi accesibile fructe de sezon, au efecte benefice uimitoare asupra organismului.

Sunt bogate în vitamine şi minerale, sunt considerate buni antioxidanţi şi antiinflamatori, au efect de prevenire împotriva multor boli şi, în plus, sunt recomandate în curele de slăbire datorită faptului că 90% din compoziţia lor o reprezintă apa.

“Corocoduşele conţin vitamine din grupa B, dar şi vitamina C şi vitamina A. Ca minerale, sunt bogate în fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor. În compoziţie se mai găseşte şi acid citric. Toate acestea fac ca fructul să fie benefic pentru organism”, explică doctorul Radu Bulumac.

Ajută la slăbit

Corcoduşele conţin 90% apă şi au un aport caloric foarte scăzut. O cantitate de 100 de grame de corcoduşe conţine doar 27 de calorii. Fructele sunt indicate în dietele de slăbire. Pe lângă faptul că au un aport caloric foarte scăzut şi nu îngraşă, se consideră că ajută la hidratarea organismului. Consumarea fructelor înainte de masă ajută la instalarea unei stări de staţietate şi la arderea grăsimilor.

Corcoduşele pot fi consumate sub diverse forme. Cele verzi, încă necoapte, pot fi consumate ca atare sau folosite pentru acrirea ciorbelor. Din fructe coapte se prepară compot, gem nectar sau suc. Sucul de corcoduşe revigorează şi tonifiază organismul, arde grăsimile şi are un efect purgativ.

Corcoduşele sunt contraindicate persoanelor care au anumite afecţiuni digestive. Nu se recomandă consumul pentru persoanele care suferă de ulcer gastric sau ulcer duodenal. Nici cei care prezintă hiperaciditate gastrică nu pot consuma la discreţie corcoduşe, deoarece aciditatea fructelor le poate înrăutăţi afecţiunea.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente