Acasă Locale Stiri Satu Mare Ce se întâmpă cu salariile românilor?

Ce se întâmpă cu salariile românilor?

Deși România nu are încă un buget pentru acest an, Guvernul insistă că există destul spaţiu pentru salarii mai mari. Ministrul Muncii, Marius Budăi.

România este ţara europeană cu una dintre cele mai mici mase salariale. Adică toate salariile din economie la care se adaugă taxele şi contribuţiile aferente se apropie de 37% din PIB. Media europeană se ridică însă la 50% din Produsul Intern Brut. Ce vrea să facă Guvernul Dăncilă? Să majoreze masa salarială.

„Salariile sunt mult sub media europeană, la influenţa la PIB, în contextul în care randamentul muncii în România e mai mare ca în Europa. Nivelul salarial e mai mic(…)Ne dorim să ajungem până în 2022, şi anume la 40,1% din PIB masă salarială. Aceste date vin pe prognoza noastră din legea salarizării şi pe ce am estimat că se va produce în economie, creşterea PIB”.

De la începutul acestui an, salariile minime pe economie au crescut din nou. 2.080 de lei este pragul pentru muncitorii necalificaţi şi 2350 de lei pentru cei cu studii superioare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente