sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăsusCe se întâmplă cu zborurile Wizz Air

Ce se întâmplă cu zborurile Wizz Air

Compania aeriană low cost Wizz Air anunță că, până la sfârșitul lunii martiei a anului viitor, va trebui să lase la sol în jur de 45 de avioane din familia A320neo din cauza unor probleme tehnice.

Wizz Air va repara cele 45 de aeronave din cauza unei defecțiuni a motoarelor Pratt & Whitney GTF. Acestea vor fi scoase și trimise spre inspecție și reparație la serviciul de specialitate desemnat de producător.

Compania a pregătit un plan de acțiune pentru a atenua pierderea capacității. A prelungit deja contractele de închiriere ale mai multor aeronave A320-200 și A321-200 din generația anterioară.

Cine ca contribui la compensarea pierderii

Mai mult decât atât, Wizz Air anunță că va crește gradul de utilizare a flotei existente și se așteaptă ca noile copii care sosesc de la Airbus în această perioadă să contribuie și la compensarea pierderii.

Totodată, Wiz Air a mai precizat și că intenționează să achiziționeze aeronave suplimentare de pe piață în următorul plan financiar, care se desfășoară în perioada 1 aprilie 2024 – 31 martie 2025, pentru a-și menține capacitatea la nivelul financiar curent.

Conform airportal.hu, Wizz Air a cerut despăgubiri de la producător pentru a atenua efectele financiare ale erorii.

 33 de milioane de pasageri pe zborurile sale între aprilie și septembrie 2023

Wizz Air a raportat că a transportat un număr record de 33 de milioane de pasageri pe zborurile sale între aprilie și septembrie 2023, ceea ce reprezintă o creștere cu 24% a comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Chiar dacă au avut mulți pasageri, performanța zborurilor Wizz Air în Ungaria a fost de 99,43% în perioada specială august-septembrie, iar cele mai populare destinații pentru pasagerii maghiari în această vară au fost Egiptul, Grecia, Spania și Turcia.

Compania aeriană și-a anunțat deja programul de vară pentru 2024, conform planurilor, va oferi zboruri din Budapesta și Debrețin către un total de 70 de destinații. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente