Acasă Economico-social Locale sm Cum preparam cea mai sănătoasă cafea ?!

Cum preparam cea mai sănătoasă cafea ?!

Licoare cu tradiție, cafeaua are numeroase beneficii pentru sănătate, atâta timp cât o prepari corect. Poate chiar să prelungească viața, susțin oamenii de știință. Într-o analiză recentă, cuprinzătoare, cercetătorii au analizat efectele pe care le are cafeaua din punct de vedere al modului în care aceasta este preparată. După ce au analizat obiceiurile de consum a peste jumătate de milion de persoane din Norvegia timp de 20 de ani, oamenii de știință au descoperit că un consum moderat de cafea filtrată scade riscul de mortalitate cardiovasculară. Pe baza acestor constatări, se pare că este mai sănătos să consumăm cafea filtrată.

În cadrul studiului, publicat în European Journal of Preventive Cardiology, o revistă a Societăţii Europene de Cardiologie (ESC), oamenii de știință au examinat legătura dintre metodele de preparare ale cafelei și riscul de atacuri de cord și deces.

Cercetătorii spun că există o legătură puternică între metodele de preparare a cafelei și atacurile de cord și longevitatea. De exemplu, cafeaua nefiltrată conține substanțe care cresc colesterolul „rău” (LDL) din sânge. Folosirea unui filtru elimină aceste substanțe și face ca atacurile de cord și moartea prematură să fie mai puțin probabile.

La ce concluzii au ajuns cercetătorii ?

Studiul a avut loc în perioada 1985 și 2003 și a inclus un eșantion reprezentativ al populației norvegiene: 508.747 de bărbați și femei sănătoși, cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani. Participanții au completat un chestionar cu privire la cantitatea și tipul de cafea consumate.

Participanții la studiu au fost monitorizați, în medie, 20 de ani. 59% dintre participanți au preferat cafeaua filtrată, în timp ce 20% au preferat cafeaua nefiltrată. 9% dintre participanți au consumat ambele tipuri de cafea, iar 12% nu au consumat deloc cafea.

Când cercetătorii au analizat obiceiurile de cafea ale participanților, au observat câteva modele izbitoare. Pe de o parte, oamenii de știință spun că obiceiul de a consuma cafea nefiltrată nu crește riscul de deces în comparație cu abținerea de la cafea – cu excepția bărbaților care au peste 60 de ani, unde cafeaua nefiltrată a fost legată de mortalitate cardiovasculară crescută. Pe de altă parte, cercetătorii spun că obiceiurile de consum s-au schimbat în cei 20 de ani de studiu. Altfel, unele femei și bărbați mai tineri care obișnuiau să consume cafea nefiltrată au trecut la cafeaua filtrată, reducând astfel riscul de asocierea cu mortalitatea cardiovasculară, în timp ce bărbații în vârstă au fost mai puțin dornici să își schimbe obiceiurile.

În general, consumul de cafea nu este un obicei periculos pentru sănătate. De fapt, consumul de cafea filtrată este mai sigur decât nicio cafea consumată pe zi. Potrivit specialiștilor, cei care obișnuiesc să consume cafea au cu 15% mai puține riscuri de deces. Cea mai scăzută mortalitate a fost printre persoanele care obișnuiesc să consume între 1 până la 4 căni de cafea filtrată pe zi.

P.S : Locul meu preferat , unde am baut cea mai buna cafea a fost cu siguranta la Ben Kafe .De ce ei ? Cafeaua este proaspat prajita , origini diferite si diversificate , dulce fara sa fie aiba nevoie de zahar = sanatoasa , reteta unica si un aparat Marzocco , bestial!

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente