sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCei mai cunoscuți 10 români din istorie. Oameni care au schimbat lumea!

Cei mai cunoscuți 10 români din istorie. Oameni care au schimbat lumea!

Cu toții am auzit povești frumoase și povești urâte despre români și despre România, dar câți dintre noi au mers mai departe și am căutat și mai multe lucruri despre oamenii sau descoperirile care ne-au stârnit curiozitatea.
România are valoare și credem că românii au personalitate, iar de aceea vom vorbi despre cei mai cunoscuți 10 români din istorie.
1. Emil Racoviță este unul dintre cei 19 oameni care au cucerit Polul Sud, alături de Amudsen, explorând un teritoriu nou, un teritoriu care nu a mai fost atins de om până atunci, Antarctica. De asemenea, în 1920, Emil Racoviță a fondat primul institut speologic din lume.
2. Ana Aslan a inventat tratamentele Gerovital H3 și Aslavital care sunt considerate a fi foarte eficiente împotriva efectelor îmbătrânirii. Oameni importanți precum Generalul francez Charles de Gaulle, Președintele Statelor Unite ale Americii John F. Kennedy, Mao Zedong sau actori faimoși precum Marlene Dietrich, Charlie Chaplin și Kirk Douglas sunt doar câțiva dintre oamenii uimiți de formulă inventată de Ana Aslan.
3. George Emil Palade este singurul român care a câștigat vreodată Premiul Nobel, fiind considerat părintele biologiei celulare moderne. Ronald Reagen i-a acordat Medalia Națională pentru Știință a Statelor Unite ale Americii.
4. Nicolae Paulescu este persoană care a descoperit insulină, dar o echipa de cercetători canadieni au primit Premiul Nobel pentru descoperirea să. Nicolae Paulescu nu și-a mai revenit niciodată în urmă acestei întâmplări. Fiind o persoană religioasă, dar cu o puternică credință antisemită și diferite păreri controversate, a trăit pentru tot restul vieții sale în singurătate.
5. Aurel Vlaicu, un pionier al aviației mondiale, a construit două avioane în formă de săgeata (Vlaicu 1 și Vlaicu 2), precum și primul avion din metal din lume. A murit într-un accident de avion, în încercarea să de a trece peste Munții Carpați în anul 1913.
6. Traian Vuia a fost primul om din lume care a reușit să se ridice de la sol cu un avion mai greu decât aerul, folosind forță unui motor. El a fost cel care a demonstrat întregii lumi că un zbor mecanic este posibil. Traian Vuia a reușit și conceperea a două tipuri de elicoptere.
7. Henri Coandă, fascinat de puterea vântului, a reușit primul zbor cu un avion turboreactor, deși unii contesta această realizare. Cu toate acestea, nu există dubii în privința faptului că el a descoperit efectul Coandă, folositor într-o vastă arie de domenii.
8. Gheorghe Zamfir, maestrul care nu mai are nevoie de alte prezentări. Nimeni înaintea lui și nimeni după el, nu a fost capabil să cânte la nai într-o astfel de manieră. În anii ’70 a devenit cunoscut în întreagă lume pentru performanțele sale extraordinare în domeniul muzicii.
9. George Enescu este unul dintre artiștii de elită ai lumii, câștigând aplauzele a mii de oameni pe marile scene ale artei muzicale. Este întemeietorul Școlii Moderne de Muzică din România.
10. Nadia Comăneci este cea care încheie această lista de 10 personalități mondiale din România, fiind prima gimnastă din istorie care a reușit să obțină notă 10 la Jocurile Olimpice. Prestația ei a fost fără greșeală. A fost perfectă!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente